2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Diszkó-razzia: A hétvégén egy miskolci szórakozóhely tevékenységét felfüggesztették a rendőrök Miskolcon

Diszkó-razzia: A hétvégén egy miskolci szórakozóhely tevékenységét felfüggesztették a rendőrök Miskolcon

Hétvégén a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai több zenés-táncos szórakozóhelyet is ellenőrzés alá vontak. A végrehajtott akció eredményeként egy miskolctapolcai szórakozóhelyen a rendezvény folytatását a helyszínen felfüggesztették.

Január 14-én, szombaton este a Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrse több zenés-táncos szórakozóhelyen is ellenőrzést tartott. Az akció főként az un. tömegtartózkodásra is alkalmas építményekre koncentrált.

Az egyik miskolctapolcai szórakozóhelyen a biztonsági személyzet létszáma nem érte el a minimálisan előírtat, ezért a Miskolci Rendőrkapitányság ideiglenes intézkedés keretében a zenés, táncos rendezvény folytatását a helyszínen felfüggesztette.

A tett intézkedésről a rendőrhatóság értesíti a területileg illetékes jegyzőt.

Információs háttér:

Az alkalmi vagy rendszeres zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó alapvető rendészeti előírásokat a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet tartalmazza.

Az országos településrendezési és építési követelményekről 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 1. sz. mellékletének 105. pontja értelmében „Tömegtartózkodásra szolgáló építmény”: amelyben tömegtartózkodásra szolgáló helyiség van, illetőleg amelyen (pl. híd, kilátó) bármikor egyidejűleg 300 főnél több személy tartózkodása várható.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…