2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot indít a BGF

A felsőoktatási intézmények között mindeddig egyedülálló ösztöndíjalapokat hozott létre a Budapesti Gazdasági Főiskola a Hallgatói Önkormányzattal együttműködésben a gazdaság-, illetve társadalomtudományi képzéseire felvételiző önköltséges hallgatók támogatására. A Biztos Jövő Ösztöndíjprogram keretében a legjobb tanulmányi eredményeket elérő hallgatók 100 vagy 50%-os önköltségi díj támogatásra pályázhatnak évente 14 millió forint összértékben. Az ösztöndíjakat az intézmény elsősorban saját forrásból biztosítja, de a jövőben a vállalati partnerek hozzájárulására is számít.

Biztos Jövő Ösztöndíjprogramot indít, valamint önköltségidíj-kedvezmények bevezetését tervezi a BGF a gazdaság-, illetve társadalomtudományi alapképzéseire jelentkező diákok körében. Az ösztöndíjakra a 2012/2013-as tanévtől kezdődően a legjobb tanulmányi eredményt elérő önköltséges hallgatók pályázhatnak, akik az intézménytől az önköltségi díj teljes összegét, vagy 50 százalékát kaphatják vissza. A korábban a BGF-en, illetve jogelőd intézményeiben végzett hallgatók gyermekei – amennyiben a Főiskola gazdaság-, illetve társadalomtudományi alapképzéseire adják be jelentkezésüket – a képzés teljes ideje alatt 10%-os kedvezményben részesülhetnek.

A hallgatók támogatását három ösztöndíjalapból fedezi a BGF:
•    a Főiskola karainak bevételeiből éves szinten 10 millió forintot különített el erre a célra,
•    a Hallgatói Önkormányzat további 4 millió forinttal járult hozzá,
•    míg a BGF Vállalati Ösztöndíjalapon keresztül az intézmény jelenlegi és jövőbeni vállalati partnerei is támogathatják a tehetséges hallgatókat.

Sándorné dr. Kriszt Éva, a BGF rektora az ösztöndíjprogram kapcsán kiemelte: „A Budapesti Gazdasági Főiskola Felsőoktatási Minőségi Díjas intézményként a magas színvonalú képzés mellett különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a minőségi oktatás ne csak a jó anyagi körülmények között élő hallgatók számára legyen elérhető, hanem a hátrányos helyzetű, de jó képességű fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket. Bízunk benne, hogy a most meghirdetett ösztöndíjprogramunk révén segíthetjük a társadalmi mobilitást és támogatott hallgatóink tovább növelik majd a BGF-en végzett sikeres egykori hallgatók népes táborát.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…