2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újév új bemutató

Pénteken lesz az új esztendő első bemutató előadása a miskolci színházban: Kozma Attila és Krámer György két egyfelvonásos táncjátéka, a Ludas eM/Mesterkurzus a Csarnokban látható. Kozma Attila alkotása, a Ludas eM a közismert Fazekas-mű mai változata, a koreográfia Alexander Balanescu és a Vasmalom Együttes zenéjére készült.

Krámer György koreográfiájának ihletője J. S. Bach csellóra komponált hat szóló szvitjéből összeállított zenei anyag. A Mesterkurzus előadásában a műveket színházunk karmestere, csellóművész, Philippe de Chalendar szólaltatja meg.    Bemutató előadás: 2012. január 13. 19 óra – Csarnok  

Ludas eM
Zene: Alexander Balanescu, Vasmalom Együttes 

Szereplők:     Matyi:    Lukács Ádám
Anya:    Molnár Anna
Döbrögi:    Krámer György Harangozó-díjas

Valamint:    Bányai Mirjam
Érsek Judit
Fűzi Attila
Gál Lóránt
Handa Dalma
László Lívia
Muresan Aurél
Papp Bálint
Streicher Péter
Szalay Olimpia
Varga Renáta

Koreográfus asszisztens: Fűzi Attila
Díszlettervező: Zeke Edit – Kozma Attila
Jelmeztervező: Zeke Edit
Színpadmester: Farkas Gábor
Rendezőasszisztens: Fűzi Attila
Ügyelő: Gribovszky Pál
Koreográfus: Kozma Attila

Kozma Attila koreográfiája, a Ludas eM a közismert Fazekas-mű mai változata. Hőse mai fiatalember, akinek meggyűlik a baja mai Döbrögijével. Igazságot saját kezűleg szolgáltat magának, közben ráérez saját erejének ízére, s nem veszi észre, hogyan válik egyre hasonlatosabbá Döbrögihez. Ennek a lelki folyamatnak a koreográfiai formába öntése, táncszínházi megformálása a célunk. A darab zenei szövetét Alexander Balanescu muzsikái alkotják. A Ludas eM olyan történetmesélő előadás, amelynek a Miskolci Táncműhely hagyományait követve a legfontosabb, központi kifejezőeszköze nem más, mint a kortárs tánc.

A másik egyfelvonásos Krámer György Mesterkurzus című darabja, amelynek ihletője J. S. Bach csellóra komponált hat szóló szvitjéből összeállított zenei anyag. A műveket színházunk kiváló karmestere, csellóművész, Philippe de Chalendar szólaltatja meg az előadásban. Mozaikos szerkesztésű koreográfiai tételek egymásutánjából összeálló folyamatban az egymásnak feszülések különböző aspektusait mutatjuk meg: gyürkőzés mester és tanítvány, apa és fiú, anya és lánya, fivér és nővér között. Gyürkőzés az anyaggal, amely a legyőzhetetlen ember, az emberi küzdelem mozgás-zene szimfóniájává fejlődik.

A fotókat Bócsi Krisztián készítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek