2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Hétvégi házakat tört fel és pakolt ki két miskolci fiatal

Két miskolci fiatal legalább 16 hétvégi házat tört fel és pakolt ki, vitte el az értékeket, legkevesebb 10.000 forint, legtöbb 75.000 forint értékben. A rongálási kár szinte minden esetben meghaladta az eltulajdonítások értékeit.

A Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrse folytat eljárást dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 20 és egy 17 éves miskolci fiatalember ellen.

A két fiatal az eddigi adatok szerint az elmúlt kb. 6 hónapban Miskolc – Pingyom területén 16  hétvégi házat tört fel, ahonnan különböző értékeket vittek el.

A tárgyakhoz különböző módszerekkel jutottak hozzá. Előfordult, hogy a tetőt, a kerítést vagy a falat bontották meg, illetve más esetekben  az ajtót feszítették be.

Minden alkalommal vittek, amit tudtak, válogatás nélkül. Így kerti szerszámokat, műszaki cikkeket, kályhát, könyveket, edényeket, élelmiszereket egyaránt. A gyanúsítottaknál foganatosított házkutatások során több hétvégi házból eltulajdonított tárgy került lefoglalásra.

Az Avasi Rendőrőrs járőrei beazonosították és őrizetbe vették a két elkövetőt. A Miskolci Városi Bíróság pedig 2012. január 7-én mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte.

A két víkendház-tolvaj kihallgatásuk alkalmával a bűncselekmények elkövetését elismerte. Mindketten már több alkalommal voltak büntetve hasonló és más bűncselekmények elkövetése miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…