2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Európa élvonalában – ezüstérmes ózdi frisbee-páros
Európa élvonalában – ezüstérmes ózdi frisbee-páros

Európa élvonalában – ezüstérmes ózdi frisbee-páros

Európa élvonalában – ezüstérmes ózdi frisbee-párosEzüstérmet szerzett a pozsonyi Frisbee Freestyle (szabadstílus) Európa-bajnokságon a Németh Gergő–Major Balázs páros. Az ózdi fiatalok háromhetes felkészüléssel a hátuk mögött utaztak el Szlovákiába, ahol csupán az olasz páros tudta őket megelőzni. Ám az ünneplésre nincs sok idejük, mivel augusztus 18-án kezdődik a világbajnokság Berlinben, és egy Európa-bajnoki ezüstérmestől ott is jó teljesítményt várnak el a sportág kedvelői.

Németh Gergő és Major Balázs eddigi rövid, de semmiképp sem eseménytelen freestyle-os pályafutásának legjobb eredményét érte el Pozsonyban. A többnyire a városi stadionban, illetve a város zöldövezeteiben gyakorló fiatalok úgy érzik: a kontinensviadalon tudásuk legjavát nyújtották. Az olasz páros koreográfiája, ha csak kevéssel is, de erősebb volt az általuk összeállítottnál, így a korábbi ezüst- és bronzérmek mellé most újabb ezüstérmeket hozhattak haza.

A páros ezüstérme mellett az ózdi fiúk egy cseh fiatallal kiegészülve a hármasok mezőnyében is a dobogó második fokára állhattak föl. Ezen felül Balázs a vegyes párosok versengésében is ezüstérmet szerzett cseh párjával.

A sikeres Európa-bajnoki szereplés nem csak Balázs és Gergő tehetségén múlt. A nevezési díjhoz és az utazási költségekhez szponzort kellett keresniük. A szükséges pénzösszeget végül Kaiser István biztosította a fiúknak, sőt el is utazott velük Pozsonyba, így közösen tudtak örülni az ezüstéremnek.
– Látván a fiatalok produkcióját, a gazdasági nehézségek ellenére is úgy döntöttem, hogy ezt a két fiatalt föl kell karolni, segíteni kell őket. Most, hogy sikeresen túl vagyunk az Eb-n, a közelgő berlini világbajnokságra való felkészülésüket is szponzorálom – mondta el Kaiser István vállalkozó.

A világbajnokság augusztus 18-án kezdődik Berlinben. Az ózdi fiúk az ötszázas világranglistán az előkelő 25. helyen áll, bíznak benne, hogy a vb-n párosban a nyolcas döntőbe tudnak kerülni. Major Balázs úgy nyilatkozott, hogy hármasban akár az aranyérem megszerzésére is van esélyük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek