2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy pont a Dab ellen

A Jegesmedvék előtt nehéz feladat állt kedden este, hiszen a Dunaújváros látogatott a Jégcsarnokba. A pontok sorsa végül büntetőkkel dőlt el.

A Jegesmedvéknél Bonar és Láda Péter nem tudta vállalni a játékot, így két fontos láncszem esett ki a gépezetből. Az első percekben a vendégek előtt adódtak helyzetek, de Budai állt a sarat. Az 5. percben gyönyörű góllal szerzett vezetést a Miskolc. Rafaj fűzte át magát a védőkön, Fodorhoz passzolt, akinek lövése kijött Rajnáról. A pakk éppen Rafaj elé került, aki fonákkal, szép mozdulattal emelt a hálóba (1-0). Két perc múlva Saluga, majd kétszer Fodor veszélyeztetett, ezután viszont Budainak kellett kétszer is védenie. A 12. percben – emberhátrányban – Fodor remek szerelése után Szilágyi ugorhatott ki szólóban, de a ráakaszkodó védő addig sanyargatta, amíg végül a kapusba lőtt. A 14. percben ismét talpra ugrott a Jégcsarnok közönsége. Dubek lövése még kijött Rajnáról, ismét Rafaj volt szemfüles, aki egy szép csel után egy lépésről lőtt a hálóba (2-0).

A második harmad első perceiben a csapatok egymás hibáiból éltek, komolyabb helyzet nélkül. Az 5. percben Saluga ment el a jobb szélen, középre adását Sijka centikkel küldte kapu mellé. Ezután továbbra is a küzdelem dominált, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 8. percben Somogyi találta el a felső kapuvasat. A 15. percben nagy tűzijátékot rendeztek a Macik Rajna kapujánál, de végül egyik lövés sem talált utat a hálóig. A 16. percben 4 a 3 ellen játszhattak a Macik. Egy perccel később Erdélyi hatalmasat ütött Jarabek kezére, aki elterült a jégen, ám őt kiállították ki színészkedésért.

A harmadik harmadból alig telt el 12 másodperc, máris Saluga lövése adott munkát Rajnának. A 4. percben Sijka vihette egyedül a kapura a korongot, ám a védő szorításában nem tudott megfelelő erőt adni a lövésbe, így vendégkapus védett. A 6. percben – egy nagy miskolci helyzet után – Szappanos vitte a korongot a miskolci kapura, és közeli lövése a hálóba jutott (2-1). A 7. percben Azari nem túl erős próbálkozása csúszott be a hosszú sarokba (2-2). A 17. percben Fodor nagy lövése akadt el Rajnában.

A hosszabbításban mindkét oldalon akadt helyzet, de gól nem esett, így következhettek a büntetőlövések. A Maciknál Popovics belőtte, Rafaj és Sijka hibázott, míg a Dabból Lencsés lövését védte Budai, de Azari és Kiss emelésével szemben tehetetlen volt, így a vendégek vihették haza a két pontot.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler
2-3 bü. (2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 0-1)
Miskolci Jégcsarnok 700 néző
V: Varjú, Kovács, Gangel, Mayer
Gól: Rafa (2)j,  ill., Szappanos, Azari.
Kiállítás: 14 perc  illetve 22 perc (+10 perc fegyelmi Velebny)

MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Mocsári, Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.  

Dab.Docler: Rajna – Lencsés, Somogyi, Strenk, Mestyán, Jobb, Erdélyi, Dancsfalvi, Velebny, Papp V., Győri, Nagy, Gröschl, Virág, Tőkési, Sabados, Azari, Szappanos, Papp Cs., Kiss, Sevela (k). Edző: Stephan Lundh.

A vezetőedzők értékelése
Greg Lindqvist: – Az első harmadban nagyon jól, agresszívan és okosan játszottunk, lőttünk is két szép gólt. A második harmadban már vesztettünk a sebességünkből, a harmadikban pedig már fáradtunk, így a Dab ki tudott egyenlíteni. A büntetőlövéseknél kijön a játékosok minősége közötti különbség. Sajnálom, hogy két megnyerhető pontot elvesztettünk.

Stephan Lundh: – Nagyon örülök a győzelemnek, mert a Miskolc nagyon jól játszott. A harmadik harmadban végül sikerült hosszabbításra mentenünk a meccset, a büntetők pedig mindig a lutri kategóriába tartoznak, amelyből most mi jöttünk ki győztesen.

Forrás: MJJSE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek