2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Videokedvencek 2012-1

Ezt a 12 perces kis műalkotást mindig is szerettem. Ahogy a világon még nagyon sokan szintén.
Szerencsémre láttam már nem sokkal elkészülte után. 2005-ben forgatta a finn Samuli Valkama, és körbeutazott vele, számos filmfesztiválon besöpörve vele a fődíjat. Így a fiatal filmesek miskolci Cinefestjén is.
Szóval az „Alright Love” nagyon megkapott első látásra (lehetne a címe Szerelem első látásra!), később is sokszor eszembe jutott, jó lett volna megint látni. Nem bizonyult könnyűnek megszerezni, mert a neten alig találni nyomát – pontosabban az alkotókét és az alkotásét igen, szövegben, de magát a videót nem nagyon. Amikor ráleltem, még olyan formátumba is átalakítottam gyorsan, hogy a mobiltelefonom is nézhessem, ha kedvem támad. (Mármint nem online, hanem offline.) Most pedig közzéteszem itt.
A helsinki illetőségű szerzők ellenére a helyszín Berlin, közelebbről a nagyvárosi metró. A tévéújságban az ajánlószöveg valahogy úgy indulna, hogy egy fiú halad a mozgólépcsőn, és ellenirányban megpillant egy lányt… Történik valami? Nem, semmi, simán elmellőzik egymást. De azután… Persze, nem a sztori a lényeg, mert az tulajdonképpen nincs is, vagy másképpen: az örök sztori csak. Ám a megvalósítás egyrészt szeretetteli, másrészt aranyos ötletekkel teli.
Kezdődjön ennek jegyében ez az új év, és kívánom, hogy folytatódjon is úgy.
Balogh Attila

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek