2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Extrém Karácsonyt!

Hogyan is kezdődik a Karácsony? Úgy, hogy már hetekkel előtte elegünk van belőle…legalábbis abból a „változatosságból”, amit a kereskedelmi rádiók, televíziók sugároznak nekünk. Last Chrismas, I gave you my heart illetve újra és újra megtudjuk, hogy Ha elmúlik Karácsony, a szeretet lángja halványabban ég. Hiába is hajítanánk a ház előtti konténerbe rádiónkat, mert munkatársaink legalább felének polifónikus csengőhangja biztos, hogy e két dal valamelyike ez időtájt.

Mi most egy csokor kevésbé ismert, de legalább ilyen jó karácsonyi dalt szeretnénk ajánlani. Mindegyikben van valami extrémitás, az ünnepi hangulat mégis garantált! Nézzük, illetve halljuk!
The Pogues & Kirsty McColl Fairytale Of New York
Sok közvélemény-kutatás, szavazás a legjobb karácsonyi dalnak találja. Pedig nem a szokványos módon közelíti meg témáját. A dal szereplői a régi szép Karácsonyokra gondolnak vissza, amikor a vidámság és a boldogság volt az úr – szemben a mai züllött, lecsúszott, kiüresedett állapottal.

Piknik Klub & Vörös István: Karácsony éjjelén

A Prognózis együttesből ismert magyar gitárhős és frontember, Vörös István ezt az ünnepi dalt egy hajdan volt Piknik Klub nevű formációval énekli. Hát, szerintünk ez is van olyan jó meg szép, mint az Elmúlik Karácsony…

Dokken: Santa Claus is Coming to Town

Az ismert angol-szász télapódal „kőkemény” heavy metal feldolgozása egy „kőkemény” heavy metal csapattól. De nem csak erős idegzetűeknek! Jó ez így!

Rob Halford: Winter Song

Szintén egy „kőkemény” csapat énekese – de ezúttal megríkatni akar minkat. Nyáron a Sziget fesztiválon is megfordult Rob Halford csapatával, a Judas Priestel. Itt viszont szólóban ad nekünk egy gönyörű melódiát – kapott is érte eleget a csőlátó kritikusoktól!

Kerozin: Ünnepeljük a Karácsonyt!

Néhány évvel ezelőtt a magyar Kerozin együttes is készített egy karácsonyi albumot – a maga sajátos stílusában. Ez az ünnep témájának egy humorosabb megközelítése – nem baj, az is kell néha!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…