2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Tudásdepó-Expressz Miskolcon és a Sajó völgyében

-A könyvtár a tanulás színhelyévé vált, így nekünk az a célunk, hogy a használók elégedettek legyenek – mondta Sörény Edina, a NEFMI Könyvtári Osztály főtanácsosa azon a TÁMOP-os zárókonferencián, amelynek eredményeképpen a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ által vezetett konzorcium összehangolt szolgáltatásfejlesztést hajtott végre az élethosszig tartó tanulás könyvtári támogatásának érdekében.

A 2010-ben elnyert 49 millió forintos támogatásból  az esélyegyenlőség, a gyermek és ifjúsági korosztály olvasóvá nevelése és a felnőttképzés is fontos szerepet kapott.
-A konzorcium tagjai – a miskolci könyvtár, a Diósgyőri Gimnázium, a Bartók Béla Művelődési Ház Egyesület és a sajószentpéteri Lévay József Városi Könyvtár – fejlesztették integrált könyvtári rendszerüket, felgyorsították a dokumentumok retrospektív konverzióját és elektronikus kölcsönzésre tértek át, – mondta Borkúti László igazgató, a projekt menedzsere. A könyvtárak új, interaktív honlapokat hoztak létre, melyek az alapinformációkon túl alkalmasak a kulturális hírek, közhasznú tartalmak megjelenítésére.

Soltész Ágnes, igazgatóhelyettes vezette végig az egy évig tartó programon, a konferencia résztvevőit, és felelevenítette az eseményeket, amelyeken több ezren vettek részt ez idő alatt.
A konzorcium tagjai megköszönve az eddigi közös munkát, arról biztosították a projekt generátort, hogy a következő programban is szívesen részt vesznek.
A konferenciát a Bartók Béla zeneművészeti Szakközépiskola tanárainak fúvós koncertje zárta.
OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…