2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A békés ünnepek érdekében – ELBIR bűnmegelőzési hírlevél, 2011. december

A békés ünnepek érdekében – ELBIR bűnmegelőzési hírlevél, 2011. december

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette és megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét.
Lakossági hírlevél: közös ünnepi bűnmegelőzés!


Egy sajtóhír az elmúlt napokból:

Országos szinten elkezdődtek a karácsonyi ünnepeket megelőző rendőrségi razziák a közterületeken, elsősorban a bevásárló helyek területén, az ezen időszakra jellemző vagyon elleni jogsértések megelőzése és az állampolgárok védelme érdekében. Az ORFK Rendészeti Főigazgatója arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek oda értékeikre, vásároljanak tudatosabban.

Az advent időszakában az ünnepekre történő felkészülés során mindannyian több időt töltünk utazással, bevásárlással. Megtelnek a bevásárlóközpontok és a piacok, sokan utaznak, majd parkolnak gépkocsival, vagy szállnak tömegközlekedési eszközökre az ajándékok vételéhez szükséges teli pénztárcával. Megnő az esélye annak, hogy meglopjanak, becsapjanak bennünket az értékeinkre pályázó bűnelkövetők.

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a honlapjának címén.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek