2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb áldozatot követelt a hideg

Tokaj egyik utcáján pénteken a reggeli órákban egy 63 éves asszonyt találtak eszméletlenül a földön fekve. Az asszony a gondos orvosi ellátás ellenére a kórházba szállítást követően elhalálozott. Az elsődleges megállapítások szerint a nő halálát kihűlés okozta.

 

A nő megtalálásának helyszínén, enyhén lejtős az útszakasz, ami az esőzések miatt csúszós, nyálkás volt.  Az asszony ruházata, kézi táskája, valamint a benne lévő személyes iratai, készpénze érintetlen voltak, dulakodásra utaló jel nem volt felfedezhető.  Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a nő rendszeresen italozó életmódot folytatott, melynek során többször is esett már el és ütötte meg magát.

A bejelentést követően a helyszínre érkező mentősök az idős nő állapotát stabilizálták, az orvos az elsődleges vizsgálatok alapján az idegenkezűséget kizárta és további vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállították. Az asszony a gondos orvosi ellátás ellenére azonban kórházba szállítást követően elhalálozott. Az elsődleges megállapítások szerint a nő halálát kihűlés okozta.

A Szerencsi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.

Információs háttér.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig a már kilencen haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek