2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Babakiállítás Tiszalúcon

2011. december 15.-től, a művelődési ház nyitva tartásához igazodóan kilencszázkét darab baba várja a látogatókat. A babák parasznyai Dongolovszky Józsefné, Piroska néni tulajdonában vannak, aki szeretettel bocsátotta rendelkezésünkre egyedi ruházatú kedvenceit.

A babák mások által megunt, megsérült darabok, melyeket Piroska néni felújított, ruhát varrt rájuk, azóta elhunyt férje pedig cipőcskével látta el őket. Nemcsak gyerekek figyelmébe ajánljuk, hiszen ezek a babák a mai anyukák, nagymamák gyerekkorát idézik, és a gyűjteményben helyet kapnak többek között úttörők és apácák, előkelő hölgy-babák és szegény parasztasszony típusok is.
A kiállítás látogatói a babák megtekintéséhez kérjék a művelődési ház dolgozói, illetve Ducsai Tiborné segítségét. A megtekintés ingyenes, viszont a helyszínen egy persely van elhelyezve, melybe szerény összegeket, aprópénzt helyezhetünk. Az esetlegesen összegyűlt adományt Piroska néni jótékony célra fordítja – beteg gyerekek alapítványát támogatja -, illetve a további gyűjtemény „ruházkodására” fordítja. Amennyiben van otthon sérült babájuk, melynek akár a keze, lába hiányzik, vagy akár csak feje van, kérjük, hogy bocsássa a Piroska néni rendelkezésére, hiszen ezek újabb babák felújítását teszik lehetővé!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…