2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Bolyki Soul & Gospel Kórus holnap este Miskolcon

Az ország nagyvárosaiban, többek között Miskolcon, Kecskeméten és Győrben is ad koncerteket a közel 60 énekest számláló kórus.  Bolyki Balázzsal, – aki 2011 tavaszán alapította a kórust – a koncert előtt beszéltem, többek között arról is, hogy mi a mostani turné célja, azon túl, hogy az ország megismerje a mindössze nyolc hónapja működő együttest.

 

–    Persze az ismertség is nagyon fontos, de ennek az adventi turnénak az is a célja, hogy a várakozás örömmel és reménységgel teljen, s útravalót is adhassunk a zenén, az emberi hangon keresztül.
–    Engem örömmel tölt el, hogy Miskolc az egyik színhely, holnap este hallhatjuk az Avasi Templomban mi is a koncertet…
–    Miskolc nem is maradhatott volna ki, hiszen nagyon sok kötődésem van a városhoz. Édesanyám Miskolci, gyermekkorom legszebb nyarait itt töltöttem a városban, s nagyon sok rokonom, unokatestvérem ma is itt él.
–   Mit énekelnek majd?
–    A karácsonyvárásról szóló ünnepi dalok mellett persze más, saját számok is vannak a repertoárunkban ezen a turnén is. Az a jellemző, hogy kicsit magyarosra fordítottuk a műfajt, nem azt a tipikus show műsort láthatják, hallhatják a nézők, mint azt az amerikai gospel kórusoknál megszokhattak.
–   Hány tagú most a kórus?
–    Jelenleg 75-en vagyunk, aktív tagunk 60, de a turnékon olyan 30 taggal járjuk az országot, hiszen váltani is kell, mert nem ér rá mindig mindenki.
–    Milyen a fogadtatás?
–    Nagyon jó, várakozáson felüli minden eddigi koncertünkön, és nem csak a mostani turnéról beszélek, hanem a nyári rendezvényeinkről is elmondhatjuk ezt.
–    Szeptemberben  hirdettek tagfelvételt, s sokat lehetett olvasni arról az „egyéni módszerről” amellyel oktatja és vezeti a kórustagokat? Mi ez a sajátos módszer?
–    Sok badarságot is lehetett már ezzel kapcsolatban olvasni. Egyébként mindössze az az egyéni módszer, hogy nem csupán a tárgyi tudás az, amivel kórustaggá válhat nálunk valaki, hanem a hozzáállás, a lélektől-lélekig tartó megnyílás, a gazdag érzelmi töltöttség,az örömzenélés.
–    Mi a cél?Hová fejleszti majd a kórust?
–    Végső cél, egy olyan 100 tagú kórus működtetése, akivel lehet világszínvonalú showt csinálni, a magyar és nemzetközi gospel és soul zenei színpadokon új hangzást és minőséget képviselve.

S, ha már nálam a szó, hadd kívánjak a RoyalMagazin olvasóinak, és minden embernek áldott,békés karácsonyt, és sikeres, új esztendőt!
Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek