2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Almakoncert túl a Maszat-hegyen…

…a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ  olvasásnépszerűsítő programjának zárása
Több mint háromszázötven gyereket kapcsolt be közvetlenül a nyolc hónapon át tartó olvasásnépszerűsítő kampányába a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ. A program, amely mintegy négymillió forintból valósult meg december 20-án izgalmas, játékos rendezvénnyel zárul a Művészetek Házában.

Az Alma Együttes koncertjére és egy találkozóra Varró Dániellel várják a közönséget a könyvtár munkatársai jövő héten kedden délután háromtól. A gyerekek kedvenc költője legújabb könyvét mutatja be és olvasmányélményeiről beszél ez alkalommal Miskolcon. A Varró Dani művéből készült musical a Miskolci Nemzeti Színház repertoárján szerepel – játsszák a Kamarában. A darabból is kap ízelítőt a közönség. Számos más meglepetéssel is készülnek a szervezők – játékokkal színesítik a délután programját a Művészetek Házában, melyre mintegy hatszáz kisdiákot várnak.
Az olvasásnépszerűsítő kampány részeként író-olvasó találkozókat, ismeretterjesztő előadásokat szervezett az intézmény – többek mellett Endrei Judit, Czeizel Endre, Görög Ibolya, Lackfi János, Tóth Kriszta, Vitkolczi Ildikó, Pregitzer Fruzsina, Tari Annamária részvételével. A Könyvbúvár 2011 vetélkedőt hagyományteremtő céllal tartották általános iskolásokat bekapcsolva a versenybe. Három kategóriában négy írásos fordulóban és egy szóbeli döntőben könyvekért folyt a megmérettetés – a legsikeresebb tíz csapat jutalma egyhetes balatoni táborozás volt Szigligeten. Az olvasásnépszerűsítő kampány a TÁMOP „Tudásdepo-expressz” program segítségével valósult meg.
A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai a kampány idején kivételesen jó kapcsolatot alakítottak ki a versenyben és rendezvényeken részt vevő gyerekekkel és folytatni szeretnék a kampányt. Jövőre olyan pályázati kiírásokat kísérnek majd figyelemmel,  melyek a szövegértés elmélyítését segítik a tanulóknál.
Czikora Ágnes

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…