2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Telt házas box-Mikulás

Kazincbarcika – Idén is megtöltötte a Tornacsarnokot a Mikulás-Kupa, melyen a sok rangos hazai klub mellett a nemzetközi vonalat román és hazai színekben versenyző szlovák boxolók képviselték.

 

16 izgalmas mérkőzés, látványos bemutatók és több száz fős jó hangulatban drukkoló közönség fémjelezte a XII. Szuperinfó Mikulás-Kupa küzdelmeit.

A küzdősportok terén kitűnő hazai és nemzetközi eredményekkel rendelkező Küzdő Sport Egyesület bizonyítványába ezúttal is jeles került, mert a gála minden szempontból nagy sikerrel zárult.

– Nagy örömünkre hét hazai klub versenyeztette boxolóit a gálán, voltak kisvárdai, nyíregyházi, esztergomi, és többek között ózdi harcosok is – mondta Szepesi Attila a Küzdő SE. elnöke és vezetőedzője.

– A saját klubunkból a tornaaljai Küzdő SE tanítványai is bemutatkoztak a közönség előtt, nagyon tehetséges tanítványaim vannak határon innen és túl. A 10 srácból 8 győzelemmel zárt, de ami ettől is fontosabb, hogy azzal ahogy küzdöttek és akartak elégedett vagyok – zárta gondolatait Szepesi Attila.

 

A nagy visszatérés…

A gálára érkezett vendégklubok igazán jó harcosokat és hangos, lelkes szurkolókat is hoztak. Az egyenpólóba öltözött kisvárdai drukkerek például olyan fergetegesen buzdították versenyzőiket, ami igazán elismerésre méltó volt. Tőlük csak a hazai szurkolók voltak hangosabbak, akik győzelembe hajszolták a Küzdő SE-s harcosokat, így az egy éves kihagyás után visszatérő K1 Világ-és Európa-bajnok Józsa Ádámot is. A barcikaiak üdvöskéje a román kempó Világbajnok Grec Adriánt győzte le a második menetben technikai KO-val.

– Nagyon boldog vagyok: jól sikerült a felkészülésem, frissnek és gyorsnak éreztem magam, és egyszerűen elképesztően jó volt ismét hazai közönség előtt ringbe lépni – mondta Józsa Ádám a gálát követően.

– Tanulmányaim miatt kellett kihagynom egy évet, hiszen éppen tavaly ilyenkor a Mikulás-Kupán bokszoltam utoljára tétmeccsen, leszámítva a BM bajnokságot. Most újabb motivációt kaptam és bár idén már nem lépek a kötelek közé, a 2012-es év újabb kihívásokat hoz majd, s ezeknek szeretnék megfelelni – mondta a bajnok.

A gála másik kiemelt meccsét az Euroliga győztes Szajkó János a román Kupa első helyezettje Grec Sergiu ellen vívta a 60 kg-os súlycsoportban. A szlovákiai magyar srác megnyerő bokszolással magabiztos győzelmet aratott román ellenfelét a találkozó feladására kényszerítve. A szakma szerint, ha János ugyanilyen alázatosan és szerényen folytatja a munkát, szép jövő állhat még előtte.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…