2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik érdeme, hogy Verókék vádlottak

A Terézvárosban található Andrássy út 47. számú ingatlan eladásával 128 millió forint vagyoni kárt okozó Verók István volt polgármesternek és tizenhárom képviselőtársának ügyészség általi megvádolása a Jobbik érdeme. Losonczy Pál, a párt fővárosi frakciójának vezetője volt ugyanis az, aki 2005-ben feljelentést tett az ügyben. Ezt a feljelentést egészítette ki 2006-ban az azóta jobbikos színekben dolgozó Gyenge Zsolt, aki terézvárosi önkormányzati képviselőként még tucatnyi ingatlanügyben tett bejelentést. Le kell szögezni, hogy a jobbikosok bejelentései nélkül a Fővárosi Bíróságon ma kezdődő büntetőügy el sem indult volna. Ezzel együtt elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Andrássy út 47. értékesítési módszeréhez kísértetiesen hasonló ügyekben a nyomozóhatóság öt év alatt még a gyanúsítás szakaszáig sem jutott el. 2002 és 2006 között ugyanis a terézvárosi MSZP-SZDSZ koalíció gyakorlatilag kiárusította az Andrássy úti Világörökséget.

A Jobbik álláspontja az, hogy a jelenlegi, fideszes városvezetésnek mindent meg kell tennie a VI. kerület és tulajdonképpen a nemzet vagyonának visszavételéért, de legalább az utólagos ellentételezésért. Ennek érdekében az adásvételi szerződéseket polgári bíróságon kell megtámadni és kezdeményezni kell a semmisségük megállapítását. Az épületek akkori vásárlóit együttműködésre kell bírni, hogy az önkormányzatnak is haszna lehessen az Andrássy úti paloták és a többi nagy értékű ingatlan fejlesztéséből.

A Jobbik továbbra is a valódi elszámoltatásért dolgozik.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…