2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Rendőrségi felhívás közlekedési baleset ügyében

Miskolc, Kiss Ernő utcán 2011. december 1-jén személyi sérüléses közlekedési baleset történt.
A rendelkezésre álló információk alapján 16 óra 35 perckor a Kiss Ernő úton a belváros irányából Diósgyőr felé vezette Fiat személygépkocsiját egy 27 éves miskolci férfi.
A sofőr járművével az útszakaszon megengedett 40 km/h-s sebességet jelentősen túllépve a belső forgalmi sávban közlekedett. Haladása során a Tímármalom út kereszteződéséhez érkezve, a jelzőlámpa tilos jelzésénél álló gépjárművek mellett balról elhajtott, átlépve a záróvonalat és áttért a menetirány-szerinti bal oldali belső sávba. A kereszteződés előtt az autós vészfékezett, majd behajtott a kereszteződésbe, ahol a forgalomirányító fényjelző készülék szabad jelzésére elinduló és balra nagy ívben kanyarodni szándékozó személygépkocsit az ütközés elkerülése érdekében fékezésre illetve megállásra kényszerítette. A kereszteződésben nem biztosított áthaladási elsőbbséget a gyalogos forgalmat irányító fényjelző készülék szabad jelzésén a gyalogátkelőhelyen  kb.4 métert már behaladó 9 éves gyalogos gyermek részére, akit a gépkocsi első részével elütött. A kislány a baleset következtében az előzetes orvosi vélemény alapján 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás eddigi adatai alapján felmerült, hogy a balesetet megelőzően a 27 éves férfi járművével több esetben is indokolatlanul, nagy sebességgel sávot váltott a gyorsabb előrejutás érdekében, ezzel az agresszív magatartásával veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőjét.

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a cselekménysorozat időpontjában a fenti útszakaszon tartózkodtak, illetve a balesetet megelőzően látták a világos zöld színű Fiat Punto személygépkocsit, vagy miatta irányváltoztatásra, fékezésre kényszerültek. A rendőrség várja továbbá a tanúk jelentkezését, akik látták a baleset körülményeit.

Jelentkezni lehet személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4), telefonon a 06-46/514-511/24-43-as, illetve a 22-72-es melléken, valamint munkaidőn kívül a 107-es hívószámon, illetve a molnare@borsod.police.hu e-mail címen.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…