2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

36. Nemzetközi Formációs Táncfesztivál

2011. december 17. 1900

Miskolc, Generali Aréna

Idén immár 36. alkalommal kerül megrendezésre Miskolc városának egyik legszínvonalasabb eseménye, a Nemzetközi Formációs Táncfesztivál, amely évről évre méltán tart számot városunk lakóinak és az ide érkező turisták érdeklődésére. Itt találkoznak a táncos produkciók legnívósabb hazai és nemzetközi előadói, akik ez alkalommal nagyszabású gálaműsor keretén belül kápráztatják el a nézőközönséget professzionális standard, latin és modern tánc előadásaikkal.

 

December 17-én, szombaton a Városi Szabadidőközpontban 15 fellépő csoport 25 produkcióval vesz részt a rendezvényen, köztük Magyarország legjobb felnőtt és gyermek formációi. A fellépők között köszönthetjük a Tűzvirág Tánccsoportot Paksról, akik számos hazai és nemzetközi fesztiválon értek már el kiemelkedő helyezést, a debreceni Valcer Táncstúdiót, akik egészen a latin Világbajnoki középdöntőig jutottak. Miskolcra érkezik a nagy kedvenc, a Botafogo Táncegyüttes Budapestről, akik a Sakk című táncszínházi produkcióból Vivaldi zenére készített koreográfiájukat is bemutatják, valamint a Dudance Tánccsoport Pécelről latin felnőtt és gyermek produkciókkal. A fellépők sorának azonban nincs vége, mert parkettre lépnek a Ten Dance TSE, a Kaffka Margit Általános Iskola és AMI növendékei, és megmutatja tudását az eLTE Hip-Hop Modern Tánccsoport, a T-Dance Tánciskola és a 2011-ben Nívódíjat kapott 4-Dance Táncstúdió is. A közönség láthatja a sajószentpéteri Freedance Tánccsoportot is, akik több hazai megmérettetésen értek el szép helyezést.

Egyéni párosok közül Süttő Roland és Tombácz Anikó bemutatóját csodálhatja meg a nagyérdemű, akik hazánkat és Miskolcot rangos világversenyeken képviselik; idén novemberben Kínában a 10 Tánc Világbajnokságon versenyeztek.

A Gálaműsoron természetesen részt vesz a házigazda Miskolci Kulturális Központ Ifjúsági Ház méltán népszerű, és igen eredményes KÖDMÖN Formációs Táncegyüttese és Miskolci Mazsorett Együttese is.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Formációs Táncfesztiválra meghívást kaptak külföldi együttesek: a Lengyel Bajnokság latin 3. helyezettje, az A-Z Scoola Tánccsoport, valamint az erdélyi Mini Maxi Dance Club formációja.

Bővebb információ: www.ifihazmiskolc.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek