2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Az oktatás, nevelés bűnmegelőzésben betöltött szerepe: együttműködés Körömben is

Az oktatás, nevelés bűnmegelőzésben betöltött szerepe: együttműködés Körömben is

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság évek óta igyekszik a területén élő kisebbséggel kialakított jó kapcsolatát fenntartani, továbbépíteni. A kitűzött célok megvalósítása érdekében már hagyományosan, minden esztendőben több megbeszélést, fórumot, illetve rendezvényt szervez.

 

Ennek a soron következő állomása volt 2011. november 08-án a körömi IV. Béla Általános Iskola és Óvoda, ahol hozzávetőlegesen 150 gyermek részére tartottak egy rendezvényt. A programon a – többségében nehéz sorsú, hátrányos helyzetű – iskolások egy tartalmas délelőttöt tölthettek el részben a rendőrkapitányság, részben a főkapitányság dolgozóival.

A programot a kapitányság bűnügyi technikusa kezdte, aki saját tevékenységének mibenlétét tárta a hallgatóság elé, ezt követte a „Mad” névre hallgató szolgálati kutya és vezetője, aki a szolgálati állat bemutatása mellett néhány fontos információt is megosztott a gyerekekkel a kiképzéssel kapcsolatban.

Ezután a felső tagozatos diákok – ötfős csapatokat alakítva – egy közlekedési feladatlapot tölthettek ki, eközben a többi tanuló megtekinthetett egy szolgálati gépjárművet, a fegyverzeti bemutatót, valamint a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától kiadványokat, tájékoztató füzeteket vehettek át.

A rendezvény zárásaként, a közlekedési feladatlapok értékelését követően, a résztvevő csapatok körében ajándékcsomagok kerültek átadásra, de természetesen egy gyermek sem távozott üres kézzel a programról. A kihelyezett „rendőrségi nyílt napot” a résztvevő pedagógusok, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat részéről megjelent képviselők is pozitívan értékelték.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek