2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„SZŰRÉSEKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT!” Kazincbarcikán

Pelle Anna, az Ideál Életreform Népfőiskola Közhasznú Egyesület Elnökségi tagjának beszámolója a szombati nagy sikerű rendezvényről:

 

Kezdetektől fogva részt vettem szervezőként, rendezőként a valamikori IDEÁL Klub, ma Egyesület szervezésében az egészség-napokon. Így van összehasonlításom.

Emlékszem a kezdetekre, amikor örültünk annak, ha annyi vendégünk volt a rendezvényen, ahányan részt vettünk a lebonyolításban. Azután, minden alkalommal örültünk annak, hogy folyamatosan emelkedik a résztvevők létszáma.

Lassan-lassan eljutottunk oda, hogy több száz városlakó várta a rendezvényt.

Új minőség, új szint volt, amikor megjelent a szűrőbusz. Hihetetlenül nagy volt az érdeklődés.

És azután két évvel ezelőtt jött szinte mindkét oldalról a felvetés (Kórház – városlakók az IDEÁL által megfogalmazva): Van nekünk kórházunk, miért nem ők végzik a szűrést?

Már az elmúlt esztendőben a kórházzal közösen szerveztük rendezvényünket, de még a szűrőbusszal az Egressy Béni Művelődési Központban. Nagy örömünkre az idei esztendőben az Önkormányzat támogatásával, Egyesületünk közreműködésével a Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórházban került megrendezésre.

Már az előkészületek során éreztük, hogy megérdemli a Kórház, és megérdemlik a városlakók is hogy ezt a rendezvényt ott és így szervezzük. Úgy véltük, ez lesz a legmegfelelőbb forma, egy új minőség, magasabb színvonal. Egy olyan rendezvénnyel gazdagodhat városunk, ahol az egyik legfontosabb intézményünk és városunk lakói közelebb kerülhetnek egymáshoz. Mi városlakók megismerhetjük személyesen is az egyébként nagyon feszített módon dolgozó egészségügyieket.

Ezt egyébként a nap eseményei, adatai igazolták.

Az általában 4 óra hossznyi szűréseken több mint 200 városlakó vett részt, összesen 943 szűrésen, vagy tanácsadáson.

Az érdeklődők laikus újraélesztés – bemutatón vehettek részt, bemutatkozott a Mentőállomás és az Eset kocsi.

A hagyományoknak megfelelően, alternatív gyógymódokkal ismerkedhettek a jelenlévők.

Nagy érdeklődés kísérte az arcdiagnosztikát (40 fő), biorezonanciás állapotfelmérést és tanácsadást (25 fő), az Éden test-és fülgyertyák, termékek használatát (10 fő).

Az érdeklődők részére most is volt táplálkozási, kozmetikai gyógyhatású termékek, gyógynövények kiállítása, vására. Érdeklődés kísérte a Miskolci Gombász Egyesület kiállítását és, tanácsadását, a Sajómenti Népművészeti Egyesület és a Folt Hátán Folt Klub munkáinak bemutatóját.

Nagy sikere volt a bohócnak, aki a legfiatalabbakat invitálta a játékos formában szervezett egészséggel kapcsolatos gyermekprogramokra.

Filmvetítésen ismerkedhettek a résztvevők a Kórház életével, s jó néhány prevenciós témával.

13 órakor az igazgató asszony dr. Héjja Mária megnyitójával kezdődött a prevenciós előadások sorozata, majd Klimon István alpolgármester úr köszöntötte a résztvevőket.

Az alábbi lényegre törő, érdekes előadások hangzottak el:

  • Szűrésekkel megelőzhető a rosszindulatú daganat
  • A laikus újraélesztés fontossága, alapelemei
  • A diéta és az életmód szerepe a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében
  • A dohányzás ártalmai.

 

Köszönet a hétvégi munkát a résztvevők nevében, és tiszta szívből gratulálok minden szervezőnek és rendezőnek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek