2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Elsősegélynyújtó képzések ózdi óvodák részére

Elsősegélynyújtó képzések ózdi óvodák részére

Az egyik meghatározó háztartási vegyi-árut gyártó cég a Léghajó Programmal együttműködve országos eseménysorozatot indított. A társadalmi célú támogatás, melynek összege 2 millió forint, Budapest és 9 megye megközelítőleg 150 óvodájának nyújt lehetőséget arra, hogy pedagógusaik átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket kaphassanak a hirtelen kialakuló gyermekbetegségekről és az életet veszélyeztető balesetekről, valamint azok kezelési módjáról.

A cég országos programjának célja, hogy az elsősegélynyújtó kurzusokon résztvevő óvónők olyan használható elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert, amelyek segítségével határozottan és képzetten tudnak cselekedni veszélyhelyzet esetén. Az eseménysorozat keretében a Léghajó Program szakemberei – a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes gyakorlattal rendelkező orvosok, diplomás nővérek – oktatnak az óvodásoknál előforduló leggyakoribb vészhelyzetekről, betegségekről és azok kezelési módjáról.

A Budapesten és 9 megyében  megvalósuló program, melynek támogatási összege 2 millió forint, közel 150 óvoda pedagógusának ad lehetőséget gyermek elsősegélynyújtó ismeretek elsajátítására. A megyék kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a képzések olyan helyre jussanak el, ahol erre a legnagyobb szükség van. A cég egy-egy kurzust azoknak a településeknek is felajánl, ahol a vállalat Magyarországon működik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe korábban már két tanfolyam is eljutott a cég támogatásával, de az éves program keretéből még egy további képzés megtartására is lehetőség nyílt. A szakemberek úgy gondolták, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyének kínálják fel a kurzust, melynek köszönhetően november 8-án, az ózdi óvónőkhöz is eljutott a gyakorlati oktatás. A kurzuson összesen 15 óvónő vett részt Ózd 13 óvodájából , ahova összesen 1182 gyermek jár. A képzésen résztvevő intézményeket a megadott szempontok alapján az Ózdi Önkormányzat jelölte ki. A tanfolyamon részt vevő óvodák megkapták a Léghajó Program védjegyének számító matricát is, amely a szülők számára ad jelzés arra, hogy az intézményben elsősegélynyújtásból is felkészült óvónők dolgoznak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek