2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nem borult a papírforma Csíkszeredán

Hosszú, egyhetes romániai túráját pénteken Csíkszeredán kezdte a Miskolci Jegesmedvék csapata. Korábban nyertek itt a Macik, ám ez most nem sikerült.
Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai csapat, ám ez csak helyzetekben jelentkezett, gólokban nem. A Macik három emberhátrányt is kivédekeztek, ugyanakkor kihasználatlanul hagytak egy előnyt.

A második harmad 6. percben Saluga passzát Dubek váltotta gólra (0-1). Sajnos egy perc múlva Becze egyenlített (1-1). A mérkőzés egyik fordulópontja két perc elteltével jött el, amikor szintén Becze emberhátrányban mattolta Budait (2-1). Alig fél perccel a harmad vége előtt Hurtaj növelte a hazaiak előnyét (3-1).

A harmadik harmad 12. percben Sijka volt eredményes (3-2). A miskolciak mindent megtettek az egyenlítésért, bő két perccel a vége előtt Greg Lindqvist edző időt kért, sőt le is hozta Budait, hogy létszámfölényben játszhasson csapata. Ez a húzás sajnos nem jött be, ugyanis Becze üreskapus gólt lőtt, így eldőlt a mérkőzés, és sajnos érvényesült a papírforma, nyert a listavezető Csíkszereda.

Jegyzőkönyv
HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék
4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
Csíkszeredai jégcsarnok
V: Toparceanu, Trandafir, Mathe
Gól: Becze (2), Hurtaj  ill., Dubek, Sijka,
Kiállítás: 16 perc (+10 perc fegyelmi Molnár) illetve 14 perc (+10 perc fegyelmi Popovics)  
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.  
HSC Csíkszereda: Kozuch – Molnár, Hruby, Góga, Flinta, Kósa, Becze, Mihály, Péter, Szőcs, Novak, Papp, Bálint, Hurtaj, Bíró O., Molnár, Virág, Petres, Nagy, Bíró, Fülöp (k). Edző: Nagy Béla.

Greg Lindqvist: – Nagyon jó, kemény mérkőzést vívtunk a Csíkszeredával. Az első harmadban a csapat betartotta a taktikai utasításokat, a játékosok jól védekeztek. A második harmadban megszereztük a fontos első gólt, a gyorsan jött egyenlítés, majd az előnyben elvesztett korong és az abból kapott gólt megtörte a lendületünket. Nem mondhatok rosszat a csapatra, mert küzdöttek, ám a hibák benne vannak a hokiban. Sajnos nálunk sok olyan játékos van, akinek nincs még tapasztalata, hogy miként kell játszani az ilyen kiélezett meccseken. Budai ismét elképesztően jól védett, a többiek is megtettek mindent, de a Csíkszereda jobb volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek