2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szűrésekkel az egészségért!

Kazincbarcika – Közel húsz különböző ingyenes szűrővizsgálattal várják az érdeklődőket azon az egészségnapon, melyet szombaton a városi kórházban rendeznek.

Kazincbarcikán már hagyományosnak mondható a rendezvény, hiszen a szervező Ideál Életreform Népfőiskola Közhasznú Egyesület, illetve jogelődje évek óta ingyenes szűrővizsgálatokkal próbálja segíteni a városban élők egészségügyi prevencióját. Az egészségnap megszervezését a kazincbarcikai önkormányzat támogatja, helyszíne pedig a Debreceni Egyetem helyi kórháza.
Szombaton 9 és 13 óra között az egészségügyi intézmény földszintjén és I. emeletén lesznek az ingyenes szűrővizsgálatok. Csak néhány a sok közül: testtömeg és testzsírtömeg index meghatározás, pajzsmirigy ultrahang, légzésfunkció vizsgálat, érszűkület szűrés, csontritkulás vizsgálat.
A szűrésekkel párhuzamosan ismeretterjesztő filmeket vetítenek, majd több előadáson is részt vehetnek az érdeklődők. Szó lesz a rosszindulatú daganatok megelőzéséről, a cukorbetegségről és a dohányzás ártalmairól. A napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapó laikus újraélesztés is fókuszba kerül az egészségnapon, de táplálkozási, kozmetikai gyógyhatású termékek, gyógynövények kiállítása és vására is várja a lakosságot.
A szervezők az apróságokra is gondoltak: az egészségmegőrzéssel, egészséges életmóddal kapcsolatban komplex programot kínálnak óvodás és alsó tagozatos korú gyerekek számára, természetesen játékos formában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek