2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Bangladesi állapotok Miskolcon

Miskolc egyre több városrészét borítja el az illegális hulladék. – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit a Jobbik miskolci frakciója tartott azzal kapcsolatban, hogy a borsodi megyeszékhely közterületein heverő temérdek szemét miatt ma már sokan csak magyar Nápolyként emlegetik az egykori acélvárost.

Jakab Péter, önkormányzati képviselő szerint az eddigi városvezetők mindig a problémakezelés  egyszerűbb végét fogták meg, amikor milliókért szállították el a város antiszociális lakosságának folyamatosan újratermelődő mocskát. A nemzeti radikális politikus ennek kapcsán megjegyezte, 2010-ben a szocialisták 12, idén a Fidesz – a kétmilliárdos megszorítócsomag ellenére – 15 millió forintot kíván ily módon kidobni a szemétbe folytatva azt a gyakorlatot, ami Miskolcot nem Európába, hanem bangladesi viszonyok közé vezeti.  
Jakab elfogadhatatlannak nevezte azt a jelenséget is, amely „Tavaszi szél” ill. „Te Szedd Magad” néven híresült el, s amely ahelyett, hogy az együttélésre képtelen embereket késztetné az általuk „elhagyott” szemét összeszedésre, diplomás hivatalnokokat, tanárokat, orvosokat kényszerít erre, látszólag „önkéntes” alapon. A város értelmiségi rétegének megalázása, és a féktelen pénzszórás helyett tanácsosabb lenne, ha a városvezetés elkezdené kellő szigorral és következetességgel alkalmazni a vonatkozó jogszabályokat és szankciókat, ez ugyanis eddig nem sikerült. – mondta a képviselő utalva arra, hogy 2010-ben, miközben az akkori szocialista, majd fideszes városvezetés 900 tonna illegális szemét elszállítását fizettette ki az adófizetőkkel, az önkormányzat egy forint büntetést sem szabott ki illegális hulladéklerakásért. Az erről szóló környezetvédelmi beszámolót ráadásul az MSZP mellett a Fidesz is jóváhagyta, ami azt jelzi, a jövőben sem kívánnak változtatni ezen a gyakorlaton. – tette hozzá a városatya.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…