2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Belügyminisztérium véleménye Veres János nyilatkozatáról

A Belügyminisztérium véleménye Veres János nyilatkozatáról

Amikor Veres János bukott pénzügyminiszter politikai alapon osztogatott pénzekről beszél, nyilván saját kormánya tevékenységéből indul ki, hiszen 2006-ban Lamperth Mónika a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztereként MSZP-s országos pártgyűlésen bizonygatta párttársainak, hogy bízzanak benne, mert a területfejlesztési törvényt úgy módosítják, hogy az „a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban”.
A 2010-es választásokkal azonban lezárult az a korszak, amikor a települések pártpolitikai vezetése alapján osztogatták az állami pénzeket.  Mára rendezett, szabályozott és átlátható körülmények között jutnak el az ÖNHIKI-pályázat támogatásai a rászoruló településekre.
Az önkormányzatok előre megadott, jogszabályban meghatározott kritériumrendszer alapján nyújthattak be támogatási igényt a Magyar Államkincstárhoz, amelyet egy tárcaközi bizottság bírált el és terjesztett fel döntési javaslatként a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter részére. A pályázatok elbírálásakor alapvető szempont volt az önkormányzatok megfelelő hatékonyságú működése és gazdálkodása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…