2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Figyeljünk a „trükközőkre”!

Szerencsi rendőrségi hírek
Egy szerencsi lakos tett feljelentést egy általa ismeretlen középkorú férfi és nő ellen, akik lakásán keresték meg a sértettet azzal az ürüggyel, hogy az ő segítségükkel csökkentheti a fűtésköltséget. Ennek elősegítése érdekében tőle készpénzt csaltak ki. Az elkövetők felkutatására tett intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.
A Szerencsi Rendőrkapitányságra tett bejelentést egy másik helyi lakos is,miszerint egy általa ismeretlen férfi kereste meg lakásán azzal az indokkal, hogy ő a Polgármesteri Hivatalnál dolgozik, és nyugdíj kiegészítést hozott neki, ami 30.000 Ft. A bejelentő elmondása szerint a férfinál nem volt csak két 20.000 Ft-os bankjegy, ezért megkérte őt, hogy adjon belőle vissza 10.000 Ft-ot. A bejelentő azonban ennek nem tett eleget. Erre a férfi azt ajánlotta föl, hogy 30.000 Ft-ért kivágná és elvinné az udvarán található diófát. Ez a javaslat már gyanússá vált, ezért a bejelentő elküldte a férfit, majd értesítette a rendőrséget. A felkutatására tett intézkedések ez idáig eredményre nem vezettek.

A rendőrség kéri, hogy ilyen, vagy hasonló indokokkal érkező személyeket a lakóházba ne engedjenek be, illetve minden esetben kérjék, hogy igazolják magukat. Mivel ezek a személyek általában jól öltözöttek, megnyerő külsejű és modorúak, könnyen megtévesztik az embereket. Főleg úgy, ha olyan ajánlatot tesznek számukra, ami első hallásra előnyösnek tűnik. Ezt kihasználva csalják ki a sértettek értékeit, illetve bizonyosodnak meg a pénzük, illetve értékeik tárolási helyéről, majd a figyelmüket elterelve eltulajdonítják azokat.

Újabb fatolvajt értek tetten:

A megyaszói körzeti megbízottak járőrözésük során a település külterületén egy erdős részen értek tetten egy helyi lakost, amint éppen fát akart eltulajdonítani. Az elkövetőt előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vételére került sor. Cselekményért a Szerencsi Városi Bíróság pénzbüntetésre ítélte.

Garázdaság miatt előállítva!

Éppen hazafelé tartott kerékpárjával munkahelyéről egy férfi, amikor  arra lett figyelmes Bekecs belterületén, hogy ketten futnak feléje, majd megállásra szólították fel. Ezt követően egyikük a kerékpárt követelte, aminek a sértett nem tett eleget. Ezután, hogy a kérést tovább nyomatékosítsa a „kerékpár kérő” kést vett elő, amit a sértett nyakához tett, majd erélyesebben szólt, hogy adja át a biciklit, aminek ő még mindig nem tett eleget. Az elkövetők miután látták, hogy nem érték el céljukat, Szerencs irányába elfutottak. A cselekmény során személyi sérülés nem keletkezett. a forrónyomos intézkedésnek köszönhetően elfogásra és előállításra kerültek az elkövetők, akik ekkor már hárman voltak Elszámoltatásukkor megállapítást nyert, hogy mindhárman fiatalkorúak továbbá, hogy a cselekményt csak egyikőjük követte el, aki gyanúsítotti felelősségre vonását követően őrizetbe került. Az előzetes letartóztatására tett indítványt a Miskolc Városi Ügyészség jóváhagyta és elrendelte a fiatalkorú előzetes letartóztatását.

Egy miskolci lakos telefonon tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságra miszerint a Tiszalúcon, közterületen őt tettleg bántalmazták. A helyszínre kiérkező rendőrök által megállapítást nyert, hogy a bejelentést megelőzően, az egyik lakóház bejárati kapujánál a sértett és egy helyi lakos szóváltásba keveredtek, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást. Ezután a helyi férfi fiával megerősítve akart elégtételt venni, de a miskolci férfi hátrált, majd elmenekült a helyszínről. A cselekmény során mindkét verekedő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szerencsi Rendőrkapitányságra a fiúval együtt mindhármukat előállították a járőrök, ahol csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének elkövetése miatt bűnügyi őrizetbe vételükre került sor. Ügyükben a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban kettő fő részére próbára bocsátás, míg a harmadik fő részére felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…