2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Gála a Megyeházán az idősek tiszteletére

Október az idősek hónapja, október 1-je pedig az Idősek Világnapja. Minden évben, az Idősek Világnapja alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ünnepi Gálát tart a megye nyugdíjasai részére, a Megyeháza Dísztermében.

 

Ez évben az Idősügyi Gála 2011. október 27-én került megrendezésre, a Megyei Önkormányzat, a Megyei Idősügyi Tanács a Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Képviseletével közös szervezésben.

Az ünnepséget Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, és köszöntőjében hangsúlyozta: A mai felnövekvő generáció feladata, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket biztosítson, amely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó, derűs életet.

A család gondoskodása mellett a társadalomnak is mindent meg kell tenni azért, hogy a megérdemelt pihenés éveiben az időskorúak megkapják mindazt a támogatást, mely megszépítheti, teljesebbé teheti napjaikat. Kiemelte, hogy a megyei önkormányzat a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy az idős lakosság számára biztosítsa a nyugodt, békés öregkort; intézményeiben szakmailag felkészült, emberi elhivatottságukról nap mint nap számot adó munkatársak dolgoznak az időskorúak ellátása, támogatása érdekében.

A nyugdíjas szervezetek képviseletében Spisák András, a Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Képviseletének vezetője köszöntötte az ünnepelteket. Beszédében kiemelte, hogy a mai kor nyugdíjasai számára is a jó egészség, a békés családi élet a legfontosabb, lényeges emellett azonban az időskor aktív megélése, a hasznosságtudat is. A megyében közel 300 nyugdíjas klub működik, a szabadidő közös eltöltése, a közösségi élet gazdagsága, egymás támogatása baráti beszélgetések során, vagy egy új elfoglaltságban való elmerülés – mind-mind az aktív, derűs nyugdíjas évek záloga. Külön öröm – mondta – hogy a mai napon ismét a klubok énekkarai, versmondói, szólóénekesei adnak műsort, bemutatva tehetségüket, köszöntve idős társaikat.

Az ünnepi beszédeket követően a legifjabb generáció verssel köszöntötte a megjelent vendégeket, majd szimfonikus zenét hallhattak. Ezután következtek a szépkorúak műsorszámai: népdalcsokorral, a szólóénekeken át a klasszikus kórusdalokig.

A rendezvényen a megye nyugdíjas szervezeteinek képviseletében közel 200 időskorú vendég vett részt, és körünkben üdvözölhettünk számos, a klubokat elkísérő polgármestert, illetve megyei intézmények képviselőit is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…