2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Extrém sportok nyomában a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal operatív ellenőrzési szakterületének figyelme az utóbbi időben a szolgáltatói szektor felé fordult, és elsősorban a luxus- és nem mindennapi szolgáltatást nyújtó adózók kerültek a látóterébe. Az adóhatóság célja az érintett szektorokban a szabálytalanságok feltárása, a jogkövető magatartás ösztönzése, a tisztességes verseny biztosítása.
A vizsgálatok során az adóellenőrök extrém sportban is kipróbálták magukat, kalandparkban jártak, valamint sárkányrepülést vettek igénybe a számla-, nyugtaadási kötelezettség betartását vizsgálva.

Az akciósorozat keretében szabálytalanságot a sárkányrepülést követően tártak fel. A légtérben megtett rövid városnézés és a sikeres földet érés után került megfizetésre a szolgáltatás ellenértéke. Az anyagiak rendezését követően azonban a nyugta, számla kibocsátása elmaradt, ezért még a repülés élményének hatása alatt felfedték kilétüket az ellenőrök. A helyszínen felvett jegyzőkönyv alapján, adóigazgatásra alkalmas bizonylat kibocsátásának elmulasztása miatt az érintett adózó vonatkozásában hatósági eljárás indul. A mulasztásért kiszabható bírság mértéke 1 millió forintig terjedhet.

Az ellenőrzési sorozat tovább folytatódik, és kiterjesztésre kerül egyéb sport- és szabadidő-szolgáltatásra, az őszi időszak beköszöntével a benti szabadidős tevékenységre, majd a téli szezonban is űzhető sportokra.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek