2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Végre egy sikeres pesti túra – BKV Előre-DVTK: 1-4

Végre egy sikeres pesti túra – BKV Előre-DVTK: 1-4

Azt követően, hogy magabiztosan legyőzte ellenfelét, már a tizenhat között jár a Diósgyőr a Kupában.
A Magyar Kupa negyedik fordulóját is sikerrel vette a Diósgyőri VTK csapata, mivel a BKV Előre vendégeként győztesen hagyta el a budapesti pályát. A miskolci piros-fehérek továbbjutása szinte egy percig sem forgott veszélyben, hiszen végig magabiztosan, fölényesen uralták a játékot.



Az első félidőben gyakorlatilag két említésre méltó esemény történt – az elsőt követően Enrique Carreño, a második után pedig Pál Szabolcs örülhetett egy saját találatnak. Mi tagadás, a két, elsősorban kiegészítő szerepet betöltő játékos önbizalmának alighanem jót tett a gólszerzés. A mérkőzésen más, általában mellőzött csapattagok is megmutathatták tudásukat – az említettek mellett a kezdőcsapatban kapott helyet Halgas Tibor is, a kapuban pedig újra Farkas Balázst köszönhette az ezúttal – hétköznap délután lévén – viszonylag kicsi ám annál hangosabb vendégtábor.

A második félidőben még inkább felélénkült a miskolciak támadójátéka, hisz lehetőséghez jutott mindkét színesbőrű csatár, Seydi és George is. Ez újabb vendégtalálatokban is megmutatkozott, hisz a súlyos sérülést követően nemrég visszatért Savo Rakovic is gólt szerzett. Ezt követően Baranyai révén tizenegyesből szépített a BKV, ám ez sem szegte kedvét a vendégeknek, hisz sorra építették fel támadásaikat. Végül egy szögletet követően Carreñonak köszönhettük a miskolciak negyedik találatát.

Összességében teljesen megérdemelten jutott tovább a Diósgyőr, és még mindhárom fronton versenyben van, így a bajnoki- és Ligakupa-küzdelmek mellett az MK következő fordulóját is várhatja. Ünneplésre azonban nincs sok idő, hiszen már pénteken pályára lépnek a piros-fehérek, amikor – vélhetően sokezer néző előtt – a Haladást fogadják bajnoki mérkőzésen.

DicsukD
Fotós: Stiber Judit

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…