2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Időseket ünnepeltek Vattán

Vattán az elmúlt évek hagyományainak megfelelően 2011-ben is megrendezték az Idősek Napját. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szervezésében 2011. október 15-én a Faluház dísztermébe érkeztek az ünneplő vattaiak.

Az önkormányzat mintegy 179, 62 év felettinek küldött ki meghívót, s így közel 100-an vettek részt a rendezvényen. A nehezebben közlekedőket a szervezők két kocsival szállították a helyszínre annak érdekében, hogy együtt tudjanak ünnepelni a kortársakkal. Akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni az ünnepségen a település vezetői házhoz szállították az ünnepi ebédet és az otthonukban virággal kedveskedtek nekik.
A Faluházba érkező vendégeket kedves szavakkal és a viszontlátás örömével fogadta Korán István Attila polgármester és Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint a képviselő testület tagjai.
A feldíszített kultúrteremben megterített asztal várta a vendégeket, majd 11 órakor megkezdődött az ünnepi műsor, melyben elsőként Telekiné Bozó Szilvia, Szakály Éva: Beszélgetés az Úrral című verset adta elő. Borsos Tibor műsorvezető köszöntötte az időseket, majd közreműködésével az ünnepi köszöntőkkel folytatódott az ünnepi műsor.
Korán István Attila polgármester meleg szavakkal köszöntötte a vattai időseket, a megjelent vendégeket: Tállai András önkormányzati államtitkárt, országgyűlési képviselőt, Dr. Fekete Zoltánt, Mezőkövesd polgármesterét és feleségét, Boncsér Zoltánt, Borsodgeszt polgármesterét, a vattai önkormányzat képviselő testületének tagjait, a helyi intézmények vezetőit, a média képviselőit, és nem utolsó sorban a rendezvény fellépőit.
Köszöntő szavaiban kiemelte az idősekkel való foglalkozás, gondoskodás fontosságát, a példaképek, az édesanyák, édesapák, a nagymamák, nagyapák tiszteletét, akik megteremtették a mai életkörülményeket, a biztonságos feltételeket.

A polgármester köszöntőjét követően Tállai András önkormányzati államtitkár köszöntötte a vattai ünneplőket. Köszöntő szavai végén azt kívánta, hogy az Önkormányzatnak a jövőben is legyen ereje hasonló színvonalon gondoskodni és megemlékezni az idősekről.
Az ünnepi köszöntők után a vattai óvodások, a helyi iskolások verssel és népdalokkal köszöntötték az ünnepelteket.Nagy siker aratott a vendégek körében Telekiné Bozó Szilvia nagy átéléssel, igazi művészi alakítással előadott: Móra Ferenc: Szakadsz-e már cérna? című vidám jelenete.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…