2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • 50 év önkéntes munka Barcika sakkéletéért

50 év önkéntes munka Barcika sakkéletéért

Kazincbarcika – Hétvégén nemzetközi egyéni sakkversenyt rendeztek a Nemzeti Sportvárosban, így a XI. Kovács Aladár-Simon József Emlékverseny adta a körítését egy rendhagyó eseménynek. A házigazda egyesület elnökhelyettese ugyanis a barátok, szakvezetők, sakkozók előtt vehette át Polgármesteri Elismerését.

 

Szerény, szolíd, önzetlen… Ezek a tulajdonságok jutnak a legtöbb embernek eszébe Dósa Lajosról, a helyi sakk klub elnökhelyetteséről, aki október első napján Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő oklevelét vehette át.

A minden ősszel hagyományosan megrendezett emlékverseny ünnepélyes megnyitása közben került sor az eseményre, melynek közel 100 sakkbarát volt a szem és fültanúja.

 

 

50 éve a sakk bűvöletében

Az elismerést a verseny fővédnöke Szitka Péter polgármester nyújtotta át Dósa Lajosnak. A rövidesen 75. születésnapját ünneplő aktíva munkássága 1963-ig nyúlik vissza, amikor az akkori Könnyűbetongyár sportkörének megalakításában, majd működtetésében vállalt oroszlánrészt. 1990-ben Tóth Jánossal és Szemerei Sándorral együtt alakították meg a Kazincbarcikai Városi Sakk Club-ot (KVSC), mely országos hírnévre tett szert az elmúlt évtizedekben. Sikeresen szerepeltek az NB I-ben, az NB I/B-ben, az NB II-ben, számos neves sakkozót neveltek ki, és közben odafigyeltek a helyi tehetségek gondozására is.

A Polgármesteri Elismerő Oklevél kitüntetést Dósa Lajos több mint 50 éven át, társadalmi munkában végzett, eredményes munkájáért vehette át a pályatársai, tanítványai és a sakktársadalom tagjainak vastapsa mellett.

Képforrás: O Pont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…