2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

arTTer a meséről és művészetekről – 2011 ősz

A nagy találkozások, parázs viták és barátkozások, beszélgetések helyszíne a Feledy-ház. Művészeket, építészeket,  újságírókat,  költőket,  írókat – kreatív  alkotókat várunk minden korosztályból az   rttérbe kéthetente   szerdánként   egy   kis  szellemi felüdülésre.  Legközelebb október 12-én 17 órától arra a kérdésre keressük a választ, hogy a művészet és a mese édestestvérek?

 

(mese a művészetben / művészet a mesében)

avagy miről beszélgetne, ha  találkozna  a csillagszemű juhász és a kékszakállú herceg / Tündér Ilona és Judit (játékos párbeszédekkel arról, hogy szót értenek-e a népművészet és magas művészet hősei?) A beszélgetést a résztvevők között Seres Ildikó Jászai-díjas színművész, Fecske Csaba József Attila-díjas költő alakítja. Mesés dallamokkal Barna Laczy készül, helyzetgyakorlatokkal a játékmesterJ Püspöki Péter.

”Kulturális és lelki örökségünk ápolása, továbbadása egészségünk záloga. Múltunkban gyökerező jelenünk a jövőnk legerősebb tartópillére. Állandóan jelenvaló, az egyes generációk értelmezésében újra feléledő és újjászülető népmeséink fényes példái az átörökítésnek, a túlélésnek. Bennük rejteznek kincseink és titkos erőink.” (a népmese napján)

 

szeretettel hívja Önt is az   arttérbe

az estek házigazdája: Czikora Ágnes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…