2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Anyaközpontok II. Nemzetközi Világnapja


– Ismerd meg az anyaközpontok világát! –
2011. október 10-én hétfőn, immár másodszor kerül megrendezésre az Anyaközpontok Világnapja. „Meet the world in mother centres!”, azaz „Ismerd meg az anyaközpontok világát!”, a biztonság, a fejlődés és a barátság helyét.

Idén tizenkét ország szülői és anyaközpontjai ünnepelnek együtt Argentínában, Bulgáriában, Csehországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Lichtensteinben, Hollandiában, Lengyelországban, Oroszországban, Szlovákiában és az Egyesült Államokban.

A kezdeményezés 2010-ben Németországból indult el, amikor a  (Mother Centers International Network for Empowerment) tíz éves fennállását ünnepelte. A  egy nemzetközi hálózat és mozgalom, melynek célja, hogy megkönnyítse az együttműködést és a tapasztalatcserét több mint 1000 anyaközpont között, jelenleg 22 tagországában.

Évente más tagország anyaközpontjai kerülnek a figyelem középpontjába. Tavaly Németország, idén Bulgária kerül fókuszba, ahol az ország mindhárom anyaközpontját roma asszonyok működtetik. Ehhez az eseményhez csatlakozott a Holdam Egyesület saját programokkal, ez évben bolgár hangulatot teremtve a Holdam udvarban.

Egy ilyen, a világ számos országát megmozgató kezdeményezés óriási erőt képvisel és motivációt nyújt mind az anyák, mind a családok számára. Azáltal, hogy megismerjük egymás szokásait és gondolatait, megtanuljuk elfogadni és hasznosítani mások tanácsait, majd építkezhetünk belőle, biztos alapot teremtünk a jövő generációjának. Emellett nem feledkezhetünk el más, a határainkon túl élő nehezebb sorsú édesanyákról és családokról sem. Ezért fontos, hogy minél többen és méltó módon együtt ünnepeljünk!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek