2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hamis szakvélemény fejlemények Miskolcon

Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Etikai Tanácsa új eljárásra utasította az Miskolci Igazságügyi Szakértői Kamarát. Részletek:

Miskolci rendőrkapitányság nyomozást folytatott, melyben Miskolci Igazságügyi Szakértő Kamara tagja, Faragó Lajos szakértő hamis szakvéleményt készített és a bűnüldöző hatóságokat szándékosan félrevezette.

Ezt követően Miskolci Igazságügyi Szakértői Kamara Etikai Bizottsága azt állapította meg, hogy Faragó Lajos szakértő hamis szakvélemény készítése és a bűnüldöző hatóságok szándékos félrevezetése nem meríti ki az etikai vétséget.

Ezt a határozatot helyezte hatályon kívül a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara Másodfokú Etikai Tanácsa és új eljárásra utasította az Miskolci Igazságügyi Szakértői Kamarát.

Emlékeztető Faragó Lajos által készített hamis szakvéleményre, melyben

–  megállapítja a szakvélemény, hogy a területen hatóság által nem engedélyezett módon van a WC kiépítve.  

– 2010.09.01.-én végzett szakvélemény rögzíti, hogy a hatóság által nem engedélyezett módon van a hulladék elhelyezve.

Faragó Lajos, mivel szakértő tudomással kell rendelkezzen a hatályos jogszabályokkal, mely egyértelműen kimondja: A területen szennyezőanyag elhelyezése és szikkasztása tilos, ill ahol nincs szennyvízcsatorna, ott szigetelt szennyvíztároló használata kötelező. Szakvéleményében mégis azt állapítja meg, hogy a jelzett területen jogszabálysértés nem történik, minden rendben van.

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek