2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

MOZGÁS EGYÜTT-EGYÜTT MOZGÁS

A mellrák elleni küzdelem világnapján, október 1-jén 17 órától Miskolcon a Hősök terén

Október 1. az egész világon a mellrák elleni küzdelem jegyében telik.

A mellrákot ma a nőknél leggyakrabban előforduló rákfajtaként tartják számon. Európában évente 77 ezer személy halálát okozza, ezek 40 százaléka 65 év alatti. A rákos daganat korai felfedezése azonban jelentősen növeli a túlélési esélyeket.

 

Az időben felismert mellrák 90%-os biztonsággal gyógyítható!

Az ismeretlentől való félelmünket azonban gyakran tagadással leplezzük. „Velem ez úgysem történhet meg, mert még nem vagyok a veszélyeztetett korosztályban, mert az én családomban még soha nem fordult elő ez a betegség, mert egészségesen élek, mert…”- gondolják magukban sokan vakmerően. Pedig egy kis odafigyelés életeket menthet.

Tudtad?

Magyarországon a Semmelweis Egyetem adatai szerint minden hetedik nő lesz mellrákos.
Szakértők szerint az emlőrákos megbetegedések negyede megelőzhető lenne nagyobb fizikai aktivitással, és más tumoroknál is jó hatása lehet a mozgásnak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig szintén azt tanácsolja ajánlásában az embereknek, hogy heti 150 perc mozgást iktassanak be életükbe.

Ennek alkalmából a Miskolci Kulturális Központ 2011. október 1-jén, szombaton 17 órától szeretettel meghív Téged és ismerőseidet a Hősök terén egy kis közös mozgásra.

Az érdeklődőket az Ady Endre Művelődési Ház és az Ifjúsági és Szabadidő Ház mozgásművészeti csoportjai várják. A Zumba, , Port de Bras, Társastánc tanítás mellett a Miskolci Majorettek és a Ködmön Formációs Táncegyüttes előadását is megcsodálhatják az érdeklődők, de a szervezők egyéb meglepetésekkel is készülnek.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ugye Te is ott leszel?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek