2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Éjjel kutatók az Egyetemen

Réthelyi Miklós, nemzetierőforrás-miniszter nyitotta meg Kutatók éjszakáját a Miskolci Egyetem díszaulájában  
Idén már ötödik alkalommal kutatnak Miskolcon éjszaka. A Szinva-terasz, a Déryné utca, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Intézet, az Egyetemváros és még sorolhatnánk azokat a helyszíneket, amelyeket ingyenes buszjáratok kötnek össze – melyeket részben az MVK Zrt. biztosít nosztalgia autóbuszával –, hogy az érdeklődők minden ponton megnézhessék, mit kutatnak a kutatók.


Az elmúlt évek sikerei után az idén is számos különlegességgel várja a kicsiket és nagyokat a Kutatók Éjszakája rendezvénye Miskolcon és Sárospatakon. Egy éjszaka a kutatásról, a tudományról, a szórakozásról – szeptember 23-án, pénteken ismét!

Hagyomány már, melyet az idén várhatóan ismét több ezren fogunk ápolni: a Miskolci Egyetemen vagy a belvárosban töltjük szeptember végének egy péntek éjszakáját. Tesszük ezt azért, hogy a minden napjainkból jól ismert, de nem feltétlenül értett jelenségeket (mint például a sütemény tésztájának felfújódása) közelebbről, játékos formában ismerhessük meg. Vagy olyanokat, melyekkel aligha találkozhatunk a mindennapjainkban. Lángorgona? Robotvezérelt autóverseny? Olajkútfúrás? Térinformatika? Virtuális boncolás? Mind megtekinthetjük!
Aligha sorolhatnánk itt fel maradéktalanul a természettudományi kísérleteket, melyeket közelebbről is megismerhetünk majd. Sőt, sokat magunk is kipróbálhatunk! Az éjszakát számos társadalomtudományi és művészeti program is gazdagítja. Évente egy őszi éjszaka Miskolcon is a tudományról s annak titokzatos csodáiról, a Miskolci Egyetem laboratóriumainak világáról.
A sokszínű programpontok mellett külön érdekességnek ígérkezik a Kutatók Klubja – nem csak fiataloknak. A Zenepalotában hallható előadások a Szépkorúak Akadémiája előző tanévének programjába engednek betekintést egyebek mellett az univerzumról vagy a halálbüntetésről szóló előadásokkal.
Számos izgalmas programmal várja tehát látogatóit szeptember 23-án a Kutatók Éjszakája Miskolcon, valamint Sárospatakon, a Comenius Főiskolai Kar épületében.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…