2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik kezdeményezte a gyermekvédelmi intézmények egyházi kezelésbe adását

A mai napon korábbi ígéretünk szerint elküldtem a Pest Megyei Közgyűlés soron következő ülésére azt az előterjesztést, amelyben kezdeményeztem a Pest megyei gyermekvédelmi intézményeknek a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény részére történő átadását.
Korábban az Egyházmegye képviselői jelezték, hogy átvennék ezeket az intézményeket, melyet a Jobbik közgyűlési képviselőcsoportja is örömmel fogadott, hiszen már két megyében is sikeresen működtetik a gyermekvédelmi ellátást, s az egyházaknak járó közel kétszeres állami normatíva eredményeként a jelenleginél mindenképpen emberségesebb és sokkal színvonalasabb körülmények között tudna az Egyházmegye gondoskodni a gyermekekről. Az átadás természetesen csak jogilag érintené az intézmény közalkalmazottait, javaslatunk szerint őket a Szeged-Csanádi Egyházmegye a jogszabályi előírásoknak megfelelően továbbfoglalkoztatná.

A Jobbik képviselőcsoportja őszintén reméli, hogy a Közgyűlés képviselői támogatják a jelenleg tarthatatlan helyzet rendezésére tett javaslatunkat.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…