2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ausztria támadni készül, nem érdekli Matolcsy levele

Ausztria támadni készül, nem érdekli Matolcsy levele

Keresik a lehetőséget a magyar kormány devizahitel-végtörlesztési tervének megtámadására Ausztriában. A magyar válaszlevél nem változtatott az osztrák pénzügyminisztérium álláspontján – közölte a bécsi szaktárca szóvivője.

Mik ezek?

Az osztrák álláspont kiderül abból a levélből, amit Maria Fekter pénzügyminiszter küldött szeptember 12-én Matolcsy György nek, és nem változott a nemzetgazdasági miniszter válaszlevelének hatására – közölte Harald Waiglein.

Az osztrák pénzügyminiszter múlt hétfői levelében úgy vélekedett, hogy a magyar lépés „hatalmas és azonnali veszteségekhez” vezet az egész magyar bankrendszerben és veszélyezteti Kelet- és Közép-Európa egészének pénzügyi stabilitását.

Maria Fekter szerint „a tervezett intézkedések a jogbiztonság olyan mértékű sérülését jelentik, amelyre eddig egyetlen EU-tagországban sem volt példa”. Úgy fogalmazott a végtörlesztési törvényjavaslatról, hogy az piacgazdaságban elfogadhatatlan gyakorlat, és „nem felel meg a várakozásoknak, amelyeket egy befektető egy működő piacgazdasággal és demokráciával szemben támaszthat”.

Harald Waiglein kedden az osztrák hírügynökségnek elmondta azt is, hogy a bécsi tárca több lehetőséget vizsgál, „jogi természetű kapcsolódási pontokat” keres, hogy fellépjen a Magyarországon törvényben rögzített adósságtörlesztési megoldás ellen.

Szerző: MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek