2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ezernél is több résztvevő a Tour de Mezőkövesden

Ezernél is több résztvevő a Tour de Mezőkövesden

Mezőkövesden immár hetedik éve vonzza a Szent László térre kerékpárosok százait a Tour de Mezőkövesd. Idén több mint ezren tették meg a különböző távokat kerékpárral és gyalogszerrel.

A hagyománytól eltérően idén nem szeptember 3. hetében rendezték meg a sporteseményt, de még így is hatalmas volt az érdeklődés.
A rendezvényt Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára nyitotta meg. Beszédében kiemelte a rendszeres testmozgás és a tudatos életmód kialakításának fontosságát.
A rajt előtt Szerencsi Árpád, Mezőkövesd Rendőrkapitánya néhány fontos információra hívta fel a közönség figyelmét. Szót ejtett egyebek mellett a biztonságos közlekedésről és a szabályok betartásának szerepéről.
A 11 km-es távot több mint 600 kerékpáros tekerte le. A 4 és 8 kilométeres tempós gyaloglásra pedig 350 főnél is többen vállalkoztak. Azonban nemcsak a felnőttekre, hanem a gyermekekre is gondoltak a szervezők. A gyerekfutamon idén csaknem 70 apróság tette meg a kijelölt métereket.
A 11 km-es kerékpáros táv első férfi befutója Bertha Gábor lett, így ő vehette át a nyertesnek járó díjat.
A sportesemény elsőként célt érő hölgye pedig Pető Katalin, aki szintén értékes csomaggal gazdagodott.
A Tour de Mezőkövesd nyitánya volt a szeptember 3-án kezdődő Életmódváltó Heteknek. Az Életmódváltó Hetek részleteiről a www.eletmodvaltok.hu honlapon tájékozódhatnak bővebben.
P. L.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…