2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Négy mezőkövesdi Porecsben

A Kövesdi Vasember, Bajzát László ebben az esztendőben is utazást szervezett Horvátországba szeptember első hétvégéjén. A Porecsben megrendezett öbölátúszáson 1200-an vettek részt, akik közül mintegy 800-an Magyarországot képviselték. A Tó, Tenger, Folyó Nyíltvízi Úszóklub szervezésében összesen 60 fő utazott el a horvát tengerparti városba. Az időjárás kifogástalan volt a versenyen, hiszen szélcsendes idő és 27 fokos víz várta a sportolókat, akik felkészültségüktől függően idén is három távon 1500, 3000 és 5000-en  indulhattak.
„Külön öröm számomra, hogy Mezőkövesdről három fiatal csatlakozott hozzánk. Demeter Péter ötödik alkalommal teljesítette a porecsi aranytávot, míg rajta kívül Molnár Dorottya másodszor vett részt az úszáson és Borbély Bernadett szintén teljesítette a híres aranydelfint. Nagyon büszke vagyok a három mezőkövesdi sportolóra, hiszen embert próbáló feladatot hajtottak végre.” –  mondta Bajzát László, aki 5000 métert teljesített ebben az évben. A Tó, Tenger, Folyó Nyíltvízi Úszóklub tagjai közül többen is a Horvát Kupában vettek részt, melynek távja 10 km volt.
Bajzát László ez évi tervei között volt egy Szicíliai tengerúszás, amely szponzorációs és adminisztrációs okok miatt elmaradt. A Kövesdi Vasember októberben kezdi meg a felkészülést a téli jeges úszásokra. A következő nagy feladatra-a felsőzsolcai adventi úszásra- már megkezdődtek az előkészületek. Abban az esetben ha kedvező lesz az időjárás, illetve megfelelően fel tud készülni a jég alatti úszásra, télen ismét beleveti magát a Kavicsos-tó jeges vízébe a Kövesdi Vasember.
B. K.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…