2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az MSZP a miskolci költségvetési zárolásról

Olyan leszállóágba kerülhet Miskolc a zárolások miatt, melyből nehéz lesz évek múltán is kitörni – mondta Simon Gábor, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Dr. Kriza Ákos polgármester rövid idő alatt krízist okozott Miskolcon, rohamos léptekkel halad a város tönkretétele, lezüllesztése felé. Mindent tönkretesz, amitől Miskolc Miskolc, a leépülés következményeként fapadossá teszi városunkat, – mondta a politikus.

Simon Gábor szerint a költségvetés számadatai is folyamatosan változtak a tervezés időszakától egészen mostanáig.
– Tavaly december 16-án még 42 milliárd bevétellel és 47 milliárd forint kiadással számolt, ebben azonban még egyáltalán nem volt benne az új városvezetés keze, a régi automatizmus alapján készült. Ezért is lehetséges az, hogy a koncepció 5 milliárd forintos hiánnyal kalkulál az ez évi 3 milliárd után – mondta.

Hozzátette, a márciusban elfogadott költségvetés már csak 4 milliárdos hiánnyal számolt, melyet hitellel kívántak megoldani, amit azonban nem kaptak meg első körben. Simon Gábor szerint ez, valamint a kormány gazdaságpolitikája okozta azt, hogy augusztusban a költségvetés fő összege 56 milliárd forintra változott, a hiány pedig megközelítette a 9 milliárd forintot.
– A fentiek miatt elrendelt zárolás azonban soha nem látott összegek kivonását jelenti az oktatás, a kultúra és a városüzemeltetés területeiről, ami ellen az MSZP városi szervezete tiltakozik – hangsúlyozta Simon Gábor.

A frakcióvezető felszólította a polgármestert, hogy álljon el a folyamatban lévő intézkedések folytatásától.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…