2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A fejedelem Sárospatakon

Sárospatakon, augusztus 26-án, a Vízikapunál lévő szabadtéri színpadon mutatják be Moravecz Levente, Horváth Krisztián és Balásy Szabolcs közös szerzeményét, „A Fejedelem” című musicalt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a Rákóczi Emlékév méltó megünneplésére kezdeményezte az alkotás megszületését.

 

A Fejedelem” musical ősbemutatóját Egerben tartották, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nyitóelőadás Sárospatakon lesz, a „Kultúra magyar városában”, a „Rákócziak ősi fészkében”, a Vízikapunál lévő szabadtéri színpadon.

„A Fejdelem” című alkotás a 300 éve levert Rákóczi-szabadságharc eseményeit kíséri végig. Alapgondolata az, hogy bemutassa: milyen módon próbálták a nagyhatalmak saját érdekeiknek megfelelően kihasználni, felemelni, vagy éppen eltiporni a magyar szabadságharcot.

A darab ugyanakkor bemutatja a Fejedelmet is törekvéseivel, vágyaival, csalódásaival, cselekedeteivel, és a tetteket motiváló eszme –és értékrendszerrel együtt.

Így válik egységes egésszé a kép, amely a zene, a színházművészet nyelvén mutatja be ezt a roppant személyiséget, és azt a kort, amely formálta, és formálja ma is a magyar történelmet.

Az alkotók a darab üzenetét a fiatal nemzedék számára is szeretnék eljuttatni. Az alkotómunka során arra törekedtek, hogy fogyasztható, magával ragadó formában idézzék fel a történelmi múltat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek