2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ötéves a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyterme

Ötéves a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyterme

A Miskolci Szimfonikus Zenekar 2006 őszén vette birtokba jelenlegi hangversenytermét a miskolci Művészetek Házában. Az ötéves évfordulót programokkal teli hétvégével ünnepli a zenekar. A komolyzenétől a filmzenéig számos műfaj szerepel a nyitókoncert programjában, de lesz gyerekkoncert és színházi előadás is.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjeinek korábban a Miskolci Nemzeti Színház adott otthont, így a zenekarnak számos tekintetben korlátozottak voltak a lehetőségei. Az egykori Béke Mozi épületének átalakítása után, 2006 szeptemberében vette használatba a zenekar a 600 férőhelyes hangversenytermet a Művészetek Házában.

A Művészetek Háza napjainkban számos kulturális rendezvénynek otthont ad. A komolyzenei koncertek mellett jelen van a könnyűzene is, tartanak képzőművészeti kiállításokat, színházi előadásokat, szerveznek konferenciákat.   

A programsorozat szeptember 9-én, az „Ezek mind mi vagyunk” elnevezésű koncerttel veszi kezdetét, amelyen a zenekar ízelítőt ad a különböző műfajokon átívelő repertoárjából.
Szabó Péter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, hogy a szeptember 9-i koncerten felcsendülnek majd klasszikus művek, közismert operett dallamok, filmzenék, és felidézik majd a Klazz koncertek hangulatát is.

Szeptember 10-én, szombat délután fél négytől az évad első gyerekkoncertjére várják a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket. A gyerekek játékos feladatok és kedves mesefigurák által nyernek majd betekintést a zene rejtelmeibe. A forgatókönyvíró és műsorvezető ezúttal is Csuka Tímea lesz, a Miskolci Szimfonikus Zenekart pedig Kovács László vezényli.

Szeptember 11-én Woody Allen: New York-i komédiák – Central Park West című darabját láthatják a Centrál Színház előadásában.

Juhász Rita intézményvezető elmondta, hogy a születésnap alkalmából kedvezményes jegyárakkal látogathatóak a hétvége programjai. Amennyiben a szeptember 9-i koncertre és a szeptember 11-i színházi előadásra egyidejűleg váltanak jegyet, különösen kedvező áron vásárolhatják meg jegyüket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek