2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Oktatási Együttműködési Megállapodás

a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum valamint
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház között

Új kórházi környezet gazdagítja hallgatóink szakmai látókörét, bővíti kapcsolatrendszerüket, elmélyíti gyakorlati ismereteiket azon együttműködési megállapodás eredményeként, ami a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház között jön létre.
Az együttműködési megállapodás alapján az orvostanhallgatók a nyári szakmai és évközi gyakorlataikat, a gyógyszerészhallgatók az államvizsga gyakorlatukat a Kórházban tölthetik, ahol az intézmény szakemberei irányítják, segítik a tevékenységüket, szoros munkakapcsolatban a DE OEC vezető oktatóival.
A DE OEC figyelemmel kíséri a Kórház betegellátási és tudományos tevékenységét is, vállalja a Kórház fiatal orvosainak PhD képzését, közös pályázatokkal, projektekkel, könyvtár, távoktatás, software, informatikai rendszerek rendelkezésre bocsátásával segíti az eredményes együttműködést.
A Kórház részt vesz az orvos, gyógyszerész, fogorvos graduális egyetemi gyakorlati képzésben, a későbbiekben az angol nyelvű képzésben, valamint a szakorvos, szak-fogorvos, szakgyógyszerész posztgraduális képzésben. A DE OEC a gyakorlatukat töltő hallgatók után költség hozzájárulást fizet.
Az együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a B.-A.-Z. Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja, mely immár 10 éve a DE OEC Gyermekegészségügyi Továbbképző Intézeteként is működik, a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézete koordinálásával továbbra is közreműködik a gyermekgyógyászati graduális és posztgraduális képzésben.
Az együttműködési megállapodás lehetővé teszi, hogy intézményeink a regionalitás és a kölcsönös előnyök elvének figyelembe vételével, szorosan ellenőrzött szakmai protokollok mentén, akkreditált keretek között biztosíthassák a nemzetközi színvonalnak megfelelő szakember-képzést, továbbképzést és utánpótlást, ugyanakkor a szakterületen versenyképes szakmai és tudományos együttműködést is folytathassanak – tájékoztatott Dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök.
A közös projektek, pályázatok révén elnyerhető források hozzájárulnak a kiegyensúlyozott betegellátás érdekében a folyamatos fejlődéshez, fejlesztésekhez, a DE OEC és a Kórház munkahely-teremtő és munkaerő-megtartó potenciáljához – hangsúlyozta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos.
A megállapodási szerződés hároméves időtartamra szól, mely az eredményes akkreditációs eljárás után újabb hároméves időtartamra többször meghosszabbítható.

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásának
helyszíne:DE OEC Főépület, Nagytanácsterem, Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
időpontja: 2011. augusztus 22. hétfő, 11 óra  

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek