2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Külföldi munkákról Dér Heni! (Fotók: Kaszás Bence, Klein Péter)

Külföldi munkákról Dér Heni! (Fotók: Kaszás Bence, Klein Péter)

(Részlet) Dér Heni: „Másfél hónapja vagyok magyar állampolgár. Így, hogy nyolc évet kellett rá várni, hasonló érzést okozott, mint talán majd egyszer az esküvőm napja.

Úgy nőttem fel – akkor még Jugoszláviában -, hogy nem nagyon utazgattunk. Jugoszlávia területén nagy kánaán volt, mi voltunk a nyugat, és amikor már tizenöt-hat éves lehettem, a saját társaságommal én is elmehettem volna utazgatni, akkor hirtelen – mint egy villámcsapás – közbe jött az éneklés. Nem tudtam sokat utazgatni, és nálam ez egy kicsit hiány maradt. Amikor egyszer családanya szerepbe kerülök, nagyon sokat fogok utazni a saját családommal – egymás kultúrájából tanulni.

A külföld a zenekar számára a Vajdaság, nekem az az otthonom. Szlovákia, Ukrajna, Felvidék, Kárpátalja – tehát azok a helyek, ahol szinte mindenhol magyarok laknak -, nekem egyik sem külföld.

Van az a pont, amikor itthon már annyira kilátástalannak tűnik a helyzet, hogy sokan azt gondolják ennél már nincs rosszabb, és inkább elvállalják a külföldi munkát – bízva abban, hogy csak jobb lehet. Hosszú évekre én nem tudnék elmenni. Idézőjelben külföldi munka volt például 2008-ban az egyik csatornán egy reality műsor, amely a dzsungelben játszódott. Azt többek között amiatt vállaltam el, mert a tengerentúlon azelőtt még soha nem jártam, és ez Argentínában forgott – másfél hónap volt összesen, és maradandó élményt nyújtott.”
Dér Heni itt meghallgatható:
http://www.sztarportre.hu/index.php?halgasde=ld-id-295

 

{module Forrás sztárportré}

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek