2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Újra Kaposváron a klasszikus zene krémje – Kaposfest 2011

Újra Kaposváron a klasszikus zene krémje – Kaposfest 2011

2011. augusztus 12-20. között újra megrendezik Magyarország elsőszámú kamarazenei fesztiválját Kaposváron. A második Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) idén kilenc napon keresztül tizennyolc komolyzenei koncerttel várja a városba látogatóknak.

 

Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Alexei Ogrintchouk, Alina Pogostkina, Kelemen Barnabás, Colin Currie és sorolhatnánk a neveket, akiket a világ koncerttermeiben általában szóló előadásokon láthattak az érdeklődők, most kamaraegyüttesek tagjaként mutatkoznak be. Kokas Katalin művészeti vezető irányításával a programban különböző korszakokból csendülnek majd fel ismert, és kevésbé játszott darabok.

Kokas Katalin elmondása szerint az élvezet szabadságát teljes mértékben megengedhetik maguknak a művészek és hallgatóság is, hiszen a programban úgy váltakozik a barokk, a romantikus vagy akár a kortárs, hogy az nem zavaró, sőt még jobban felkelti az érdeklődést és biztosan örömmel tölt el mindenkit. Idén a koncertek többsége a Szivárvány Kultúrpalotában zajlik, amely épület a kor legmagasabb technikai feltételeit biztosítja, így a műélvezet biztosra vehető.

„Idén a koncertekre az érdeklődés óriási. A március óta forgalmazott jegyeket és bérleteket 90%-ban megvásárolták, ami azt támasztja alá, hogy a komolyzenére igény van és nem számít, hogy mennyit kell érte utazni.” – jegyezte meg Bolyki György, fesztiváligazgató. A szervezők remélik, hogy tavalyi teltházas koncerteket újra meg tudják ismételni, amivel mind az előadóművészek, mind a hallgatóság elégedett lesz.

A komolyzene mellett kiegészítő programok sokaságával találkozhatnak a Kaposvárra látogatók. Minden este a Kossuth téren ingyenes könnyűzenei koncerteket tartanak jazz, gospel, a capella, funky, pop, jazz és népzenei műfajokban hazai előadók. Ott lesz Malek Andrea, a Bolyki Brothers, Nagy Laci Gitano, a Söndörgő együttes és még sokan mások.

A zenei eseményeket kiegészítve a fesztivál idején nyílik a „Rippl-Rónai 150” című tárlat, amely a festőóriás születésének 150. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb anyagot nyúltja az érdeklődőknek az újonnan épült Agóra Kulturális Központban.

 

Malek Andrea

 

Alexei Ogrintchouk

 

Alina Ibragimova

 

Kocsis Zoltan

 

José Gallardo

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…