2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Somogy megyei tanárkirúgás

A Fidesz ismét leckét adott a nemzeti együttműködésből
Az LMP mélységesen elítéli, hogy a Somogy megyei önkormányzat politikai alapon döntött a somogyvári diákotthonban tanárként dolgozó Klimóné Csongovai Hilda szerződéshosszabbításáról. Az esztergomi áldatlan állapotok, a fenyegetőző Balázs József után a Fidesz ismét világossá tette, hogy valójában mit gondol a nemzeti együttműködésről.
Az LMP szerint nyilvánvaló, hogy a pedagógus azért veszítette el állását, mert a kaposvári Toldi Általános Iskola és Gimnázium átszervezése elleni tiltakozó akciókban vezető szerepet vállalt. Klimóné az iskola szülői szervezetének elnökeként többször hangot adott a helyiek felháborodásának, miszerint az átszervezés indokolatlan és jogszerűtlen.

Emlékezetes, hogy a gyerekekért és a jó hírű iskola megmaradásáért küzdő szülőket és tanárokat a megyei vezetők arra sem méltatták, hogy meghallgassák álláspontjukat – kétségbeesésükben az éhségsztrájk mellett döntöttek.

Az LMP szerint több mint véletlen egybeesés, hogy bár Klimóné Csongovai Hilda munkájára nem volt panasz, most mégsem hajlandóak tovább foglalkoztatni. Az esztergomi áldatlan állapotok és a támogatások megvonásával fenyegetőző Balázs József után a Fidesz ismét leckét adott arról, hogy mit is ért a Nemzeti Együttműködés Rendszere alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek