2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Csaknem 400 ezret akart spórolni egy 1-essel

Trükközni próbált a vásárló – lebukott
Vélhetően meg akarta spórolni az Áfa befizetést az a férfi, aki a kilométeróra állásának manipulálásával próbálta meg öregbíteni motorját. A jászberényi vásárló először a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán szerette volna regisztráltatni újonnan vett motorját.

 

Miután itt kiderült számára, hogy az általa vásárolt BMW után nem csak regisztrációs adót, de Áfát is kell fizetnie, a kérelmet visszavonta. Egerben próbálkozott újra. Ekkor azonban a kérvényben már nem 2880-as kilométeróra állás állt, hanem – az áfa mentesség miatt – 12880. Adócsalás bűntett és magánokirat-hamisítás miatt tettek feljelentést a NAV pénzügyi nyomozóihoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

A hatályos törvények szerint újnak számít minden olyan autó vagy motor, amely legfeljebb 6000 kilométer futott vagy amelynek az első külföldi forgalomba helyezésének időpontja nem haladja meg a 6 hónapot. Az újnak számító járművek után – behozatal esetén – nem csak regisztrációs adót, de az áfát is meg kell fizetnie a vásárlónak. Vélhetően ezzel már csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán szembesült az a jászberényi férfi, aki újonnan vásárolt motorját szerette volna beregisztráltatni. Ekkor még 2880-as kilométeróra állás állt a kérvényben. Ezt a beadványát azonban nem sokkal később visszavonta. A Heves Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságon próbálkozott újra. Ekkor azonban a kérvényben már az áfa mentességet biztosító 12880-as kilométeróra állás állt. Hamar fény derült a turpisságra. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás miatt tettek feljelentést a nyomozó hatóságnál ismeretlen tettes ellen. A beadványokat ugyanis nem a vásárló, hanem egy általa meghatalmazott intézte. A motor után egyébként mintegy 370 ezer forint áfát kellett volna megfizetni.

A fotó a sargaangyal illusztrációja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek