2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Uniós támogatásból valósul meg Nyésta község szennyvízcsatornázása és tisztítása

Uniós támogatásból valósul meg Nyésta község szennyvízcsatornázása és tisztítása

Nyésta Község Önkormányzata 47 millió forint uniós támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program „ 2000 LE alatti települések szennyvízkezelése” című pályázati kiíráson. Az 50 millió forintos összköltségvetésű beruházásból megvalósul az egész település szennyvízelvezetése és tisztítása önálló községi tisztítóval.

Nyésta a Csereháton helyezkedik el,a szikszói kistérségben. A település lakossága 60 fő. A településen a szennyvízkezelés jelenleg teljesen megoldatlan. A településen egy önálló rendszer épül saját községi tisztítóval, ami egyszerűen és kevés munkaerővel üzemeltethető. A csatornahálózat az egész településen kiépül, 40 db ingatlant érint. A terepviszonyokból adódóan a hálózat gravitációs kialakítású, valamennyi belterületi ingatlan rákötése biztosított. Az alkalmazott szennyvíztisztító kisberendezés biológiai tisztításon alapszik, nagy hatásfokú tisztítást biztosít, hosszú élettartamú és minden tisztítási előírásoknak megfelel. A 6,8 m3/d kapacitású tisztító két kis blokkból áll amelyek külön-külön is üzemképesek, így a kapacitás a bejövő szennyvízmennyiséghez alkalmazkodnak. A megépülő csatornahálózat teljes hossza 1450 méter.

A 2011 július 1-én indult beruházással Nyésta település nagy lépést tesz a környezetvédelem terén és a község infrastruktúrájának fejlesztésével egy komfortosabb település születik, mely a turizmus szempontjából is fontos lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…