2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • A Kaszinóban ünnepeltek az egészségügyi dolgozók Ózdon

A Kaszinóban ünnepeltek az egészségügyi dolgozók Ózdon

Az Almási Balogh Pál Kórház minden kritériumnak megfelel, így jó esélye van arra, hogy a megye három kiemelt kórházának egyike legyen – jelentette ki a Kaszinóban megtartott Semmelweis napi ünnepségen Riz Gábor. Az országgyűlési képviselő szerint a magyar egészségügyben sosem volt könnyű helyt állni, a szakági dolgozók nap mint nap áldozatkészen végzik munkájukat.

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére rendezett ünnepséget a Zeneiskola pedagógusainak zongorajátéka nyitotta meg. Ünnepi köszöntőt Riz Gábor mondott elsőként. Térségünk országgyűlési képviselője szerint a Semmelweis nap kiváló alkalom arra, hogy egy-egy intézmény végiggondolja eddigi működését, az egészségügyben dolgozók pedig megálljanak egy rövid pihenőre.

Semmelweis Ignác bizonyította, hogy kitartó munkával, elemzéssel és logikus gondolkodással az ember bármire képes lehet. Ózd város polgármestere szerint ez a fajta szemlélet az, amit a ma emberének is alkalmaznia kell. Dr. Gevorgján András, az ózdi kórházat üzemeltető Medcenter Kft. ügyvezetője az ünnepségen úgy fogalmazott: a jól működő egészségügyhöz helyi, megyei és országos szintű összefogás is szükséges.

Az elmúlt egy évben 19 orvos jött Ózdra, de 16 el is ment, az eszközpark bővítésére több mint 60 millió forint állt rendelkezésünkre – mondta ünnepi értékelőjében Dr. Eszenyi Géza. A kórház cégvezető, főigazgató, főorvosa nyíltan beszélt az egészségügyi intézmény pénzügyi helyzetéről és a papíron már létező fejlesztési elképzelésekről is.

A Semmelweis-napi ünnepség zárásaként elismeréseket adtak át. Az önkormányzat által felajánlott tárgyjutalmat dr. Hübner Melinda, Gyulai Mihályné és Kozma Istvánné vehette át. A kórház és az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete 7-7 főt jutalmazott meg. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díját Szabó Éva, a Magyar Ápolási Egyesület felajánlását Harsányi Jánosné vehette át.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…